ניו יורק תמיד נחשבת מבחינתי לעיר הגדולה. התפוח הגדול (הרבה לפני שחברת Apple פתחה שם את סניף הדגל שלה) . עיר השדרות, המגדלים והמעדניות ״דליקטסן״. כשאני נכנסת לאחת כזו, אין לי התלבטות. זה תמיד יהיה בייגל עם סלמון וגבינת שמנת (בייגל מקמח שיפון וגבינה מופחתת שומן, ברור) מה לגבי עוגות בניו יורק? מה אם לא עוגת גבינה ניו יורק – New York Cheese Cake???
השבוע קיבלתי להתנסות גבינות לקראת שבועות והיות ואני לא נוסעת לניו יורק בקרוב, החלטתי להתנחם בעוגת הגבינה המפורסמת. אני יודעת שיש כאלה שפוחדים מעוגות גבינה: אולי היא תגלוש מהתבנית, אולי תעלה יפה ואח״כ תצנח, ואלי תיסדק ותתפרק? יש הרבה תופעות לוואי אפשריות בעלון לצרכן של עוגות גבינה (כמו שאומרים בעולם התרופות, ממנו אני באה), אך עם המתכון הקלאסי הזה סיכויי ההצלחה גבוהים.
עוגת גבינה ניו יורק – העוגה מורכבת מתחתית פשוטה של ביסקוויטים (אפשר גם בצק פריך) ומעליה שכבה של גבינה עשירה במרקם שממש נמס בפה. להשלמת החגיגה מורחים על העוגה האפויה שכבת שמנת חמוצה ומגישים עם רוטב של פירות יער אדומים. זוהי שחיתות של פעם בשנה, כיאה לחג השבועות.
המרכיבים:
אני הכנתי בתבנית 26. אפשר גם ב-24 ואז היא יוצאת יותר גבוהה.
לתחתית:
150 גרם ביסקוויטים מרוסקים (פתי בר או לוטוס)
100 גרם חמאה מומסת
לתערובת הגבינות:
5 ביצים בינוניות
400 גרם גבינת שמנת ניו יורק של גד (אותה קיבלתי להתנסות)
300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה של גד (גם אותה קיבלתי להתנסות)
1 גביע יוגורט 2% שומן
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
גרידה מלימון אחד
1 כף קורנפלור
לציפוי:
מיכל שמנת חמוצה
1 שקית סוכר וניל
לרוטב:
1 חבילת פירות יער מוקפאים
1/2 כוס סוכר
1 כפית גרידת לימון (לא חובה)
אופן ההכנה:
לתחתית:
לערבב יחד את מרכיבי התחתית ולהדק היטב לתחתית של תבנית אפייה עגולה המרופדת בנייר אפייה. לשמן את דפנות התבנית.
להכניס את התחתית למקפיא לכמה דקות עד להכנת המלית.
למלית:
להקציף ידנית את הביצים, להוסיף את שאר המרכיבים ולהקציף יחד עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
לצקת את תערובת הגבינות ע״ג התחתית.
להניח בתחתית התנור כלי עם מים ליצירת אדים בתנור.
להכניס את העוגה לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ולאפות במשך 10 דקות. בלי לפתוח את דלת התנור, להוריד את הטמפרטורה ל- 150 מעלות ולאפות במשך 50 דקות נוספות. לא לכבות את התנור.
לציפוי:
לערבב קלות את השמנת החמוצה וסוכר הוניל.
להוציא את העוגה מהתנור ולמרוח עליה את השמנת. להחזיר לתנור ולאפות במשך 10 דקות נוספות.
לצנן את העוגה לטמפרטורת החדר ורק אז להכניס אותה למקרר.
מומלץ להוציא את העוגה מהמקרר 20 דקות לפני ההגשה.
רוטב פירות יער:
לבשל תוך בחישה 5-10 דקות פירות יער קפואים עם חצי כוס סוכר וכפית של גרידת לימון.
לסיכום: ההתנסות בגבינות הוכתרה בהצלחה בקרב הטועמים (המלך ואני) והעוגה נחטפה כאילו אין מחר. עם מי שלא הספיק לטעום הסליחה.
אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!