עוגת גבינה זו העוגה הכי אהובה על הילדים שלי. במיוחד על דניאל שנמצא עכשיו בהודו ומתרגל יוגה.
לכבוד חג החנוכה ובגלל שביקשו ממני אני אשמח לשתף אתכם במתכון הקל הזה
200 גרם עוגיות לוטוס או פתי בר או כל עוגיות שיש בבית
100 גרם חמאה מוממסת
למלית הגבינה
400 גרם גבינת שמנת 30% אבל אני עושה גם עם 5% וזה טעים
כוס ורבע סוכר (אפשר גם 3/4)
3 כפות קורנפלור ( את זה צריך)
2 גביעי שמנת חמוצה 15% אפשר גם 9%
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
גרידת לימון או תפוז מ לימון או תפוז שלמים
אופן ההכנה
מערבבים במג'ימיקס את העוגיות עם החמאה עד שמתאחדים לפירורים.
מהדקים טוב טוב על תחתית תבנית קפיצית לעוגה או צנצנות לעוגות אישיות
מחממים תנור ל 170 מעלות
מכינים תבנית עמוקה וגדולה חוץ מתבנית העוגה כדי שתכיל את תבנית העוגה / צנצנות אישיות מפני שממלאים אותה במים ליצור לחות בתנור
אם עושים עוגה צריך לעטוף את התחתית של התבנית בנייר כסף כדי שהמים לא יכנסו בחיבורים
מכינים את המלית
בקערת מיקסר או בכלי מערבבים את הגבינה עם הסוכר והקורנפלור עד שהבלילה אחידה.
מוסיפים שמנת ווניל וממשיכים לערבב,
מוסיפים ביצה אחר ביצה עד שהתערובת אחידה וחלקה.
יוצקים את המלית על התחתית ואופים כשעה אם זה בצנצנות אישיות או כשעה ורבע אם זו עוגה. את תבנית העוגה מניחים בתוך תבנית גדולה יותר מלאה במים
מוכן כשהעוגה מזהיבה, השוליים מתיצבים והמרכז עדיין רוטט. אם יש צורך אופים עוד 10 דקות.
מניחים על רשת לכשעתיים עד שהעוגה מתייצבת וקרה.
מעבירים למקרר לצינון מוחלט.
מגישים עם פסיפלורה טריה או עם אבקת סוכר או בלי כלום.
כמה פשוט ככה טעים
