עוגת גבינה חמה עם שוקולד צ'יפס (או: מתכון טעות מוצלח במיוחד)

תחשובו: עוגה – גבינה-לימון-שוקולד, עדי קאופמן הכינה עוגה מנצחת שלא תפסיקו לזלול

אומרים שכל ההמצאות הגדולות של העולם התחילו בטעות מדעית, טעות היא הזדמנות נפלאה למצוא דברים חדשים וזה בדיוק מה שקרה לי עם מתכון שהתבלבל הפך למתכון מוצלח עם רעיון קסום!

אני מאוד אוהבת לשחק במטבח, ניסיתי להכין מתכון, באמצע שכחתי שאין לי את כל המצרכים אבל בלילה חלקית כבר הייתה לי.. אמרתי, כמו תמיד, על החיים ועל המוות. מה כבר יכול לקרות?

אני מאוד אוהבת עוגות גבינה – כולכם מכירים את עוגת הגבינה שפרסמה אותי כאן בסלונה.

אני לא תכננתי להכין עוגת גבינה שאוכלים אותה חמימה, בטח שלא חשבתי על זה כאופציה בכלל… אבל כשזה קרה זה היה כמו קסם. יצאה לי עוגה קלילה ומהסרטים!

אז למה אתם מחכים? הכינו עוגת גבינה מתוקה וחמימה!

הרעיון הוא כזה, את העוגה הזו אוכלים אחרי שהיא יוצאת מהתנור… היא לא יוצאת מיד מהתנור בתום האפייה אלא ממתינה לה בסבלנות שם שעתיים. היא עדיין חמימה והיא פשוט נפלאה!

עוגת גבינה – שוקולד צ'יפס של עדי קאופמן

מצרכים

5 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים ולחמונים.

2/3 כוס סוכר לבן

כפית תמצית וניל/3 שקיקים סוכר וניל

500 גרם גבינה לבנה 9% שומן

1/3 כוס קורנפלור (מנופה היטב)

גרידה מלימון בינוני(מוסיף המון לטעם מיוחד, אם אתם סולדים – פשוט השמיטו)

1 כוס שוקולד צ'יפס שאתם אוהבים (אני בחרתי מריר)

מה עושים?

מחממים תנור ל- 170 מעלות (לא בטורבו)

מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף רך (לא יציב כמו של מרנג).

בקערה נפרדת מערבבים גבינה, תמצית וניל/סוכר וניל, גרידת לימון וחלמונים לתערובת אחידה.

מוסיפים כף גדולה של קצף חלבונים אל עקרת הגבינה ומערבבים היטב. לאחר מכן מתחילים להעביר כל פעם חלק בתנועות סיבוביות עם כף גדולה זה הכי קל.

בעקרית נפרדת מנפים קונפלור ומוסיפים את השוקולד צ'יפס מערבבים היטב.

מוסיפים את הקורנפלור-שוקולד לתור הבלילה, גם בתנועות סיבוביות שיטעמע היטב.

ומעבירים לתבנית. אתם יכולים לתבנית מלבנית סטנדרטית או עגולה 24 קוטר.

אני העברתי ל- 3 תבניות אישיות (שלרוב מכינים בהן לזניות אישיות במסעדות).

שימו לב – לשמן את התבניות, זה עוזר מאוד לעוגה להתנפח וקל לחלץ אותה אח"כ.

מעבירים לתנור בתבניות כמו שלי (קטנות יחסית) כחצי שעה, בתבניות רגילה או עגולה כ- 45 דקות. עד שרואים שהיא שחומה למלמעלה.

כשמסיימים אפייה לא פותחים ולא מוציאים. אפשר להציץ בלבד… אחרי שעתיים תוציאו את העוגה, היא צנחה מעט, מותר לה… אבל הטעם! חלומי.

תחשבו גבינה מתוקה-לימון-שוקולד. זה בדיוק מה שתקבלו!

עוגת גבינה אפויה עם שוקולד צ'יפס עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

עוגת גבינה חמימה עם שוקולד עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

אל תפחדו לטעות במטבח, גם באמצע מתכון כשמשהו חסר לכם פתאום או לא מסתדר תמיד אפשר להכין משהו אחר, שיוצא כל כך טוב שאני מכינה אותו שוב ושוב…

שלכם,

עדי קאופמן

הבלבוסטע במטבח

רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן? היא מעלה כל יום טיפים, מתכונים ורעיונות בדף הפייסבוק שלה הבלבוסטע במטבח.

עדי קאופמן
עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.