תדמיינו עוגת גבינה רכה ומפנקת שהתחתית שלה שוקולדית וממכרת. שילוב של עוגת גבינה פירורים עם תחתית בטעם של כדורי שוקולד.
כשהחברה הטובה שלי ענבר מזמינה אותי לכוס קפה זו חגיגה. היא שולפת תבנית עוגה מהמקרר ואז אנחנו מתחילות ליישר. פשוט תענוג.
היא חותכת לי ככה פרוסה יפה, אבל העוגה ממשיכה לקרוץ לנו מהתבנית ולעשות סימנים של "קחי עוד". לקחתי. גם את המתכון.
"אמא, זו אחת העוגות השוות", אמרו הבנות שלי ברגע שטעמו אותה. אתם מוכרחים להכין ולהתרשם בעצמכם. הנה כך.
עוגת גבינה עם תחתית שוקולד
המצרכים לתחתית השוקולד:
חבילה של 250 גרם ביסקוויטים מסוג פתי-בר מפוררת דק /גס
150 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
4 כפות מים פושרים
המצרכים לשכבת הגבינה:
שני מיכלי שמנת מתוקה
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
4 כפות סוכר
המצרכים לשכבת הפירורים:
70 גרם חמאה מומסת
120 גרם ביסקוויטים מסוג פתי-בר מפוררים דק
אופן ההכנה:
להכנת שכבת בסיס השוקולד:
ממיסים 50 גרם חמאה בקערה במיקרוגל. מוציאים מהמיקרוגל ומוסיפים את ה-150 גרם שוקולד מריר פנימה ומערבבים היטב, עד להמסה אחידה.
שופכים את השוקולד המומס מעל הביסקוויטים המפוררים גס ומערבבים היטב.
מערבבים ומוסיפים את המים (עד 4 כפות) על מנת שהעיסה תהיה מעט רכה.
משטחים את העיסה בתבנית משומנת במעט חמאה.
מניחים את התבנית במקרר על מנת ששכבת הבסיס תתייצב.
מכינים את שכבת הגבינה:
מקציפים במיקסר 1 כוס חלב, שני מיכלי שמנת מתוקה (אני משתמשת במיכל אחד, אך המתכון המקורי מכיל שני מיכלי שמנת מתוקה והטעם בו עשיר ומפנק יותר), 1 חב' אינסטנט פודינג וניל.
מקציפים עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים 500 גר' גבינה לבנה וגם 4 כפות סוכר ומקציפים לתערובת אחידה.
משטחים בעזרת מרית מעל התחתית השוקולדית.
מתקבל קרם גבינה אחיד. כשמשתמשים בשני מיכלי שמנת מתוקה, הקרם יותר יציב. מחזירים את התבנית למקרר.
מכינים את שכבת הפירורים שמעל:
ממיסים במיקרוגל 70 גרם חמאה ומערבבים עם 120 גר' ביסקוויטים מסוג פתי-בר מפוררים דק/גס .
מפזרים את הפירורים בנדיבות על העוגה. מכסים את העוגה בנייר כסף ושולחים אותה לנוח במקרר. אני אוהבת לשים אותה במקפיא לפני ההגשה למשך זמן של חצי שעה עד שעה.
כשהעוגה קרה ויציבה פשוט מתענגים על כל ביס ומתחילים ליישר…