עוגת גבינה וקרמל

כשאני רואה/מקבלת מתכון חדש, תמיד ,המתכון מקבל שם חדש .ועכשיו אצלי זו העוגה של תמר מצ"ב עוגה קלילה וטעימה והקרמל עושה בעצם את כל הטעם.
מקור המתכון לייזה

עוגת גבינה וקרמל

לחמם תנור ל- 170 מעלות

עוגת גבינה וקרמל2

תבנית מלבנית – אינגליש , חד פעמי הולך נפלא.

לקרמל:
1 כוס סוכר לבן

לבלילה:
4 ביצים
קופסת שימורים חלב מרוכז כ-350 גר'
כוס ורבע חלב
גבינת שמנת – מארז הכנתי עם נפולאון 16%
3/4 כוס קוקוס  טחון

הכנה:
1. בסיר קטן -כוס סוכר ללא תוספת מים על להבה קטנה עד שהסוכר אט אט מקבל צבע חום יפה. לא לערבב .לקח לי 30 דק'.
2.להעביר לתבנית אינגליש ולנענע בעדינות על מנת שדפנות התבנית יקבלו גם את הקרמל  .
3.  את חומרי הבלילה  נשפוך לתבנית המקורמלת
4. את התבנית להניח בתבנית עם מים ולהכניס לתנור שחומם מראש
5. 170 מעלות כ-45 דק'
6. יש לקרר את העוגה ואחר להכניס למקרר לכמה שעות
7. לפני הגשה, להעביר סכין סביב ולהפוך על צלחת הגשה (להניח צלחת על התבנית ולהפוך בזהירות).

תיהנו

עוגת גבינה וקרמל