כשאורחים מגיעים אלי במפתיע תמיד יהיה להם קינוח מתוק מחומרים שיש בבית.
אני לא יוצאת מגדרי כי מחומרים פשוטים יש יופי של קינוחים צריך רק לרצות להפתיע ומעט דמיון .
יום שישי בלילה -טלפון …בת דודה שבאה לביקור בשבת .
נו טוב בין הקניות לשבת אני דואגת תמיד להמון יוגורט שאני אוהבת .אני מתה על החלקים ולא חמוצים זה יכול להיות של מולר או של תנובה -יופלה .
אני אוהבת אותם שמנים וטעימים לא מאילו של 1 אחוז ללא טעם …כזו אני .
זכורים לי מוצרי חלב מילדותי שטעמם וריחם היה אחרת לגמרי ולא היו אז מוצרי 1 אחוז…היו צוחקים בהיסטריה אם היו יודעים על מוצרים ללא שומן כמו שיש היום שלהם מוסיפים רכיבים
ומייצבים ומה לא…
מפה לשם בדקתי במאגר שלי והחלטתי על עונג של גבינה לבנה ויוגורט שהיה לי בבית .
הרכבת העוגה קלה מאוד ומתאימה לקיץ החם שלנו .
הציפוי יכול להיות כל פרי שמקרמלים אותו .במקרה הזה קוביות תפוחים .
לכו להכין כי מובטחת הנאה .
לתחתית של תבנית חלה כמו פה –
שרוול של לוטוס גרוס עם 50 גרם חמאה,
כף וחצי שוקולית וחופן אגוזים גרוסים לא דק.
מערבבים יחד לאיחוד ומרפדים את תחתית התבנית.
למלית – 4 מיכלים יוגורט מולר במתיקות מעודנת כי זה מה שהיה לי בבית (ניתן להשתמש בכל מוצר של חברה אחרת )
500 גרם גבינה 5 אחוז .
,1 מיכל שמנת מתוקה
,2 אריזות אינסטנט פודינג וניל
,שקית ג'לטין 14 גרם מומסת בחצי כוס חלב חם,מצננים לפושר
מקציפים את כל החומרים יחד ומוסיפים בסוף את הג'לטין המומס והפושר ומניחים מעל התחתית ,שמחכה בתבנית.
מקררים היטב במקרר להתייצבות.
.בנתיים מכינים לציפוי 4 תפוחים בינוניים אדומים חתוכים לקוביות כפית שמן ו-4 כפות סוכר ובמחבת גדולה מקרמלים ומוסיפים מעט קינמון או קליפת לימון או וניל מקררים היטב לטמפרטורת חדר.
מעבירים מעל העוגה הקרה.
מפזרים 4 נשיקות גדולות ולבנות ( זה מה שהיה בבית אבל ניתן גם צבעוניות) מפוררות ומקררים יחד כמה שעות לפני ההגשה.
העוגה נפלאה ומומלצת להגשה קרה מאוד .