חג השבועות חג לבן וטעים
אפתח ואומר שאוהבת אני את החג הלבן והטעים הזה, חג השבועות, שתמיד מספק סיבה והזדמנות נפלאים לחגיגת טעמים וניחוחות ומבשר לי שבא הזמן להנות ממוצרי החלב המצויים בארצנו בשפע ובמיבחר, סיבה טובה לתור אחר מתכונים חדשים וחידושי טעמים בצד המתכונים הוותיקים והטובים, הידועים לנו.
שמחתי מאד להזדמנות שנפלה בחלקי להיות חלק מקבוצה של "מנסים ונפלאות" ולקבל להתנסות מבחר מכובד ורב גוני ממוצרי "תנובה" האיכותיים, כה מרשימה הייתה חבילת המוצרים וכה כבדה עד שביקשתי מבן זוגי החביב לרדת ולסייע בהבאתה . . . גם המקרר שבביתי, שאינו מן הקטנים דווקא, ממש "התפוצץ" משפע המוצרים שנחתו עליו פתע פיתאום . . .
כך כשבידי שפע מוצרים חלביים מכל סוג, הייתה השאלה הבאה בראשי מה הדבר הראשון שאעשה ומה אני אוהבת במיוחד… ומה הדבר הכי מקובל, סימלי ומתחבר היטב לחג ומורשתו ? כמובן. עוגת הגבינה הטובה והוותיקה, הפעם במתכון שלי, לפניכם : ויהיו עוד עוגות … בהמשך …
עוגה הגבינה שהכנתי הפעם לחג השבועות
עוגת גבינה הלבנה שלי לחג השבועות
עם ביסקוויטים ושמנת עם אינסטנט פודינג שוקולד לבן.
בתבנית אפיה קפיצית גודל 42' Food appeal של דודו אוטמזגין, ניר אפיה ושקף מסביב לתבנית.
מצרכים :
1 חבילה של ביסקוויטים שוקולד של הדר
150 גרם (הדר פירורי ביסקוויט)
50 גרם חמאה או מרגרינה מזולה בטעם חמאה
1/2 (500 מ"ל ) מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38%
1/2 שקית אינסטנט פודינג שוקולד לבן של אסם
למלית קרם גבינה:
1/2 ( 500 מ"ל ) מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38%
1/2 שקית אינסטנט פודינג שוקולד לבן של אסם
500 גרם גבינה לבנה רכה 5% תנובה
1/2 כוס סוכר
1 שקית ( 14 גרם ) ג'לטין נטול טעם
2 כפות מים חמים
לעיטור:
קצפת ואבקת קקאו.
אופן ההכנה :
- מפוררים ביסקוויטים עם חמאה לתחתית או במיקרו ממיסים חמאה מוסיפים פירורי הדר ומערבבים.
- מניחים על בסיס התבנית ומהדקים, מניחים במקפיא עד הכנת מילית הגבינה.
- מקציפים שמנת מתוקה במיקסר במהירות גבוהה עם 1/2 שקית אינסטנט פודינג שוקולד לבן של אסם לקצף יציב.
- מערבבים סוכר עם הגבינה 5% תנובה למרקם חלק .
- ממיסים בקערית את הג'לטין במים חמים, מצננים מעט ומקפלים אל הקצפת
- מקפלים בעדינות את הגבינה אל הקצפת, בשתיים שלוש פעמים עד לקבלת קרם אחיד וחלק .
- שמים שקף או נייר אפיה מסביב בדפנות .
- מכסים את המילית מכניסים למקרר (לפחות ליום) אפשר להקפיא עד יום ההגשה ולסיים בקישוט מעל.
- לקישוט מעל: להקציף 1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38% 1/2 שקית אינסטנט פודינג שוקולד לבן של אסם .
- בשקית זילוף עם צנתר עושים מסביב צורות סיבוביות, מפזרים מעל אבקת קקאו במסננת ומסיימים עם הקצפת בתוך פנים העוגה עם צנתר אחר, לקבלת צורה שונה אפשר להכין פירות יער בג'לי ולקשת פנים.
לאתר הבית של תנובה לחצו כאן.
לדף הפייסבוק : לחצו כאן.
נכתב וצולם על ידי לבנה רייזר LEVANA REISER
אשמח אם תבקרו בדף הקבוצה שלי – "מאפים קינוחים אוכל ביתי ועוד… "