עוגת גבינה בנוסח עוזי (אפויה על בסיס בצק עוגיות)

עוגת גבינה של עוזי

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

לעוזי שלנו הקונדיטור המבוגר ליד המקום בו אני עובדת יש עוגה שאני מכורה לה…

נימוחה מתוקה במידה ואמיתית בלי תוספים…

כך אני אוהבת ותמיד הוא מודל לחיקוי אצלי .

היום החלטתי לנסות לשחזר טעמה…

לקחתי רבע מכמות הבצק לעוגיות שלי והשתמשתי בו .

השאר ניתן להקפאה או להכנת עוגיות מיידית – הטעם פשוט מופלא ואלו עוגיות חמאה מטריפות.

עקרונית ניתן להשתמש בכל בצק פריך לתחתית של תבנית פיירקס שקופה ועגולה  מס' 28 עמוקה מספיק להכיל הכל.

ואפשר תבנית מתפרקת 28 מצופה בנייר אפיה .העיקר שיראו את השכבות כשחותכים.

לכו להכין זה פשוט ופשוט מטריף בטעמו.

לבצק – קילו קמח לבן

400 גרם חמאה -כן גיברת זליבנסקי זה שמן ומותר אחת ל…

200 גרם סוכר לבן

2 שקיקי אבקת אפיה

2 שקיקי סוכר וניל

מים כמה שתופס שיהיה לנו בצק נעים .

מי שרוצה יכול להוסיף קליפת לימון או תפוז מגוררת או קינמון .

למלית האלוהית צריך-

500 גרם גבינה לבנה 5% (של טרה)

מיכל גבינת שמנת נפוליאון (כן שמנה שמנה)

1 מיכל שמנת חמוצה 9%

12 כפות סוכר

2 כפות גדושות קמח

1 שקיקי אבקת אפיה

4 ביצים גדולות שלמות

כפית וניל נוזלי טוב

חופן צימוקים לבנים יפים ורכים.שימו לב שהם רכים וטריים.

חופן אגוזי מלך שבורים-50 גרם או יותר למי שאוהב.

אופן ההכנה –

לקערה גדולה מכניסים את כל חומרי המלית – כן כן הכל (לא כולל צימוקים ואגוזים) ואין הקצפת ביצים.

בבלנדר מוט מעבדים הכל לבלילה נוזלית למדי .

לא לדאוג.היא תתייצב

מרפדים את תחתית התבנית בבצק שעוביו כסנטימטר  שזה בערך כרבע מכמות הבצק שהכנו  .(אפשר בצק פריך מתוק  קנוי)

מרדדים גם עלה שאותו חותכים לרצועות ליצירת שתי וערב .

מעבירים את המסה מעל הבצק ומפזרים את הצימוקים והאגוזים

מקשטים ברצועות הבצק שרודדו ונחתכו קודם .ניתן למרוח בביצה .אני אוהבת פריך ללא .

אופים קודם על 200 מעלות רבע שעה .

מנמיכים ל-170 מעלות  ואופים עד שהמלית תתייצב והבצק יזהיב היטב

מאחר ולכל תנור ההספק שלו פשוט לשים לב כי זה יקח בערך כשעה.

מוציאים ומניחים על רשת לצינון מעט.

מגישים פושר .

מאחסנים במקרר ולהגשה נוספת מחממים מעט במיקרוגל או בתנור .

תתענגו…אני יודעת שאנחנו כאן נמסנו מעונג.

עוזי 3

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.