לכבוד חג השבועות עוגת גבינה בנוסח ניו יורק NEW YORK
במסגרת עיסוקי כבלוגרית לנושאי מזון ותזונה ובעלת דף קבוצתי "מאפים וקינוחים" וכמובילת דעה ברשת החברתית פייסבוק ופעילות במסגרת קבוצת LEADERS, קבלתי, יחד עם בלוגריות אחרות, לשם טעימה והתנסות, מוצרים של "מחלבות גד" להכנת עוגת גבינה בנוסח ניו יורק .
הדבר היה לי לשימחה רבה שכן מאד אוהבת אני להכין עוגות גבינה בשלל צורות וטעמים ועל כן הייתי שמחה להזדמנות שנפלה בחלקי.
בטרם אעלה את המתכון המיוחד שהכנתי, הייתי רוצה לספר לכם, קוראים יקרים שלי, שבמשך 30 שנים חייתי בקנדה לא רחוק מניו יורק ועוגת הגבינה שתמיד הייתה חביבה עלי במיוחד הייתה עוגת גבינה ניו יורקית ולאו דווקא בחג השבועות.
הגבינות כמובן שונות ובקנדה השתמשתי בגבינת שמנת פילדלפיה שניתן להשיגה אף בארץ ומאד שמחתי לגלות כי מוצרי הגבינות של "מחלבות גד" הם בדיוק לטעמי, איכותיות, טעימות להפליא ובעלות מירקם המתאים מאד להכנת עוגות ואף זו שהזכרתי, "עוגת גבינה ניו יורק ".
ראוי שתדעו כי מחלבת גד משיקה סדרה גבינות חדשה- שמנת ניו יורק 30% הכוללת 3 טעמים במתכון חדש: טבעי, ירקות וזיתים . בסדרת גבינות השמנת מכילה 400 מ"ג סידן ל- 100 גרם ובעלת מרקם עשיר ושמנתי. כידוע, הסידן הוא אחד המינרלים החשובים לגופנו וממנו אנו אמורים לצרוך בכל יום את הכמות הגדולה ביותר. ילדים צריכים לכלול בתפריטם 800-500 מ"ג ביום ולמבוגרים 1,300-1,200מ"ג סידן ביום. אז ראוי מאד לשים לב ולהקפיד על צריכה מספקת של מוצרי חלב עבור גופנו ושמירת בריאותו.
והרי מה שקיבלנו …
את גבינה הבזיליקום מיד טעמתי ולא יכולתי להתאפק ולטעום וגם היה קשה להפסיק …
טעם מאוד … מעולה … ממליצה .
2 גבינות השמנת החדשה וריקוטה פרסקה שימשו לי בהכנת העוגה, בתבנית אפייה עגולה, שאף אותה קיבלנו, זוהי תבנית מיוחדת עבת דופן של המותג המוביל "ארקוסטיל" בעלת ציפוי "נון סטיק" עם ידיות סיליקון.
ועכשיו : קבלו את המתכון שלי "עוגת גבינה בנוסח ניו יורק "
את המתכון שלי אפשר להכין בכמה צורות ושלבים שאוהבים. עוגת גבינה בנוסח ניו יורק שלי עוגה משולבת, בתוספת : עוגיות OREO ומעל שמנת ושוקולד, ציפוי: גלי, תותים ופירות יער.
העוגה שלי מבוססת הפעם על המתכון של העוגה הידועה "העוגה הקלאסית של מחלבות גד"
רק שיש שינוים ותוספות ואת זה תראו בהמשך … העוגה עשירה וקרמית, רכה, יפה, ובטעם נפלא.
רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה.
עוגת גבינה ניו-יורקית שלי, עוגה עשירה וקרמית עם גבינת שמנת NEW YORK בטעם טבעי, קופסה של ריקוטה פרסקה מחליפה חלק מגבינת השמנת ניו – יורק, העוגה לפי המתכון המקורי עם שינוים קלים והטאץ' והטוויסט המיוחד שלי אשר מקבלים טעמים שונים מהמקור.
מרכיבים :
תבנית בקוטר 24 ס"מ (עדיף תבנית קפיצית) הכנתי בתבנית שקיבלתי.
לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים "פתי בר" (או 175 גרם עוגיות OREO)
100 גרם חמאה מומסת (רכה בקוביות בחום החדר)
למילית:
4 ביצים גדולות
2 גביעים (400 גרם) גבינת שמנת 30% ניו – יורק בטעם טבעי גד
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9% גד
1 כוס (200 גרם) סוכר (אבקת סוכר או דמוי סוכר לסוכרתיים)
1 כף גדושה קורנפלור
1 כפית תמצית וניל אמיתית (הוספתי 2 שקיות סוכר וניל כתוספת)
לרוטב תותים:
(לא הכנתי רוטב) רק את התותים עשיתי במעבד מזון מרוסק דק.
12 תותים בינוניים
3 כפות סוכר
1 כפית מיץ לימון
1כפית ליקר תפוזים (קוואנטרו, טריפל סק, גרנד מרנייה) .
תוספת :
2 גביע שמנת חמוצה .
100 גרם שוקולד מריר 60%
לקישוט:
1 חבילה ג'לי תות
תותים ופירות יער קפואים.
אופן ההכנה:
1. מכינים את רוטב התותים: במעבד מזון עם להב פלדה מרסקים היטב את כל מרכבי הרוטב, שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
2. לשמן תבנית, במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים או עוגיות OREO לפירורים דק דק, מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב.
3. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים, שומרים במקפיא.
4. בינתיים מחממים תנור לחום 200 מעלות בזמן שמכינים את המלית והבסיס מתקרר במקפאי.
5. למלית: טורפים ביצים בקערה, (אני הכנתי הכל במעבד המזון נקי) את הביצים עם הסוכר (עם סכין להב פלדה) מוסיפים גבינות, קורנפלור, ותמצית וניל, ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים .
6. יוצקים על הבסיס הקפוא, בשלב זה הוספתי כמה חתיכות עוגיות OREO מעל התערובת הגבינות, ולתנור.
7. אופים 10 דקות בחום 200 מעלות, מנמיכים את החום 150 מעלות ואופים עד 55 – 45 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים אפויות ורוטטת מעט במרכזה. (אני אפיתי 45 דקות ועוד 10 דקות עם התוספת שמנת)
8. לתוספת מעל לערבב 2 גביעים שמנת חמוצה עם 2 כפות גדושות אבקת סוכר (אפשר תחליף סוכר) להמיס במיקרוגל או על קערת מים חמים (בין מרי) חבילה 100 גרם שוקולד מריר בקערה בקוביות ולערבב חצי מכמות השמנת ביחד, הוספתי מעל העוגה שהיא עדיין חמה את השמנת הלבנה ומעל את השוקולד ערבוב קטן (לתת צורת שיש) ובחזרה לתנור לאפיה של 10 דקות בלבד.
9. לצנן על רשת ולהכניס למקרר, לפחות שעתיים ויותר לפני שמקשטים בג'לי ופירות.
10. להכין את הג'לי תות חבילה 1 בכוס מים רותחים ערבוב עד שהכל נמס ולהוסיף כוס ממחית התותים ולערבב. (אפשרי רק ג'לו בלי מחית תותים להכין רגיל ) .
לסדר תות שדה מעל העוגה ולהוסיף את פירות היער מעל להבריש מעל עם הג'לי לברק ולהכניס למקרר למשך הלילה.
טיפ:
- אפשרי להכין את העוגה לפי המתכון ולסיים בגנאש שוקולד ולקשט.
- אפשרי להכין ללא השמנת והשוקולד או רק שמנת ולקשט בפירות.
- חשוב מאוד … להכין שלב אחר שלב בהכנה לפי הסדר ולתת את זמן בן השלבים.
- עדיף לפני הקישוט להוסיף שקף מסביב לעוגה ליתר בטחון לפני שמוסיפים את הג'לי.
- הכנת העוגה יום לפני ההגשה עם הקישוט מעל.
ב ה צ ל ח ה וכמובן ב ת י א ב ו ן !
לאתר הבית: gaddairy לחצו כאן .
לדף הפייסבוק לחצו כאן.
ניכתב וצולם על יד לבנה רייזר LEVANA REISER
אשמח אם תבכרו בדף הקבוצה שלי "מאפים קינוחים אוכל ביתי ועוד …