עוגת גבינה בחושה עם פירות קיץ וקראמבל

מתכון נפלא לניצול פירות שהתרככו קצת יותר מדי – מצרכים בסיסיים שיש בכל בית, פירות הקיץ הנפלאים וקראמבל לקראנץ'.

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
שבועות מאחורינו, אבל פירות הקיץ רק מתחילים את העונה. ויחד איתם מתעוררת כמו תמיד השאלה – איך אתם אוהבים את פירות הקיץ שלכם? קשים או רכים?
אני אוהבת את הפירות שלי רכים, עסיסיים ומגירי מיץ. את הפירות הקשים אולי נוח יותר לאכול. אולי. אבל, בינינו, אין להם טעם.
אז אני קונה פירות ומחכה. אבל הרבה לפני שהם מתרככים – הם פשוט מתחסלים. כי כל שאר בני הבית מעדיפים את הפירות שלהם קשים…
עד שבאה בלה המקסימה, מדוכן הפירות בשוק החקלאים האהוב עלי בגבעת עדה, והעניקה לי סלסילות של שזיפים קטנטנים ומשמשים רכים, עסיסיים ומגירי מיץ, בדיוק כמו שאני אוהבת.
אני מרוצה, אבל בני הבית מתלוננים ובעלי מתנדב להסביר שלפירות רכים יש בערך שעה אחת שבה הם באמת טובים ולא רכים מדי, והשעה הזו תמיד תהיה מתישהו באמצע הלילה, כך שאין סיכוי להנות מהם…
אני לא מחכה לשעה הזו ובטח לא לזו שתגיע אחריה. אני אוכלת לי בהנאה מהפירות ויודעת שהם במצב צבירה אידאלי לכל עוגה או קינוח. ואצלי – זה הכי חשוב.
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
ואני מבקשת, שאף אחד (אפילו לא בעלי האהוב) לא יספר לי מעשיות על יתרונותיהם של פירות קשים ובודאי שלא לנסות להכין את העוגה הזו עם פירות קשים וחסרי טעם. רק רכים, עסיסיים ומגירי מיץ כמו שבלה הביאה לי. כמו שאני אוהבת.
אז אני מכינה עוגת גבינה בחושה, ומעטרת אותה בשפע פירות העונה. כן, הרכים האלה, שאף אחד כבר לא רוצה לאכול.
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
את כל היופי הזה אני מסתירה תחת שכבת קראמבל מתפצפצת ושולחת לתנור.
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
והנה היא במלוא הדרה – עוגת גבינה בחושה עם פירות קיץ וקראמבל. גם פשוטה להכנה, גם יפה להפליא, וגם טעימה הורסת. לא תנסו?
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

המתכון המלא – ממש כאן

למתכונים נוספים שלי – מזמינה אתכם לבקר בבלוג האישי.