עוגת גבינה אפויה של פעם – ללא ייסורי מצפון!

עדי קאופמן מצאה את המתכון הכי שווה לעוגת גבינה אפויה עם 3% שומן בלבד – למתכון ולכל הטיפים לאפיית עוגות גבינה שלא נופלות היכנסו!

טוב תקשיבו, אני לא האמנתי שזה אפשרי – אבל זה הוכיח את עצמו!

בשבוע שעבר הכינו אלפי עוקבים שלי את העוגה הזו בהצלחה כבירה ובהפתעה גמורה!

עוגת גבינה מהממת, לא שמנה ומוצלחת ביותר- כי אפשר להכין עוגה מדהימה לשבת, אוורירית ונימוחה, מעודנת וטעימה עד כאב ללא חמאה או שמן, ללא כמויות סוכר וללא בלגן במטבח! עוגת גבינה אפויה ומעודנת עם גבינה לבנה 3% שומן וטעם אלוהי זו העוגה שלכם לשבת, באחריות – אתם הולכים להתאהב ולהשתגע עליה!

זו עוגה נטולת ייסורי מצפון ומלאה באגו של עוגת גבינה עם נפח וטעם משובח אני מה על עוגות גבינה אפויות, עוגת הגבינה המפורסמת ששנים אני מעלה כאן קוצרת מחמאות מקיר אל קיר ואין עליה עוררין. אבל זו עוגת גבינה אפויה כמו של פעם, נימוחה ורכה כמו שהסבתות שלנו נהגו להכין, כמו שמוכרים בקונדיטוריות הכי טובות – אותן עוגות רכות כמו עננים קלים של סתיו. אז מה אני מפטפטת בואו נכין את עוגת השבת בקלי קלות!

שימו לב לדגשים: העוגה הזו מעודנת מאוד ולא מתוקה מידי, אם אתם מאוהבי המתוק הוסיפו חצי כוס סוכר (אפשר להמיר את הסוכר במתכון ל'כמו סוכר'. בנוסף – חשובה כאן הקצפת הביצים, היא זו שהופכת את העוגה לנימוחה ורכה כל כך – גם מיקסר ידני עושה את העבודה (הכנתי אותה עם מיקסר ידני של כמה עשות שקלים והיא יצאה מהממת) והדגש האחרון – סבלנות! בלי סבלנות אין עוגה ולכן לא פותחים את התנור עד שאומר לכם!

חממו תנור ל-200 מעלות (לא טורבו), שברו 6 ביצים M והפרידו לחלבונים וחלמונים. את החלבונים (החלק הלבן) הקציפו היטב כחמש דקות עם כוס סוכר (או כמו סוכר) עד לקבלת קצף ביצים גבוהה ויפה. בקערה נפרדת טרפו 750 מ"ל גבינה 3% שומן, 6 חלמונים, שני שקיקים סוכר וניל, גרידה מלימון קטן, שתי כפיות אינסטנט פודינג וניל וארבע כפות קורנפלור. הוסיפו שליש מתערובת החלבונים וטרפו היטב, את שאר החלבונים קפלו בעדינות אל תוך התערובת. תצא לכם ערובת עדינה תפוחה ומהממת. קחו תבנית 26/28 קוטר או תבנית מלבנית גדולה ושמנו אותה מעט, הוסיפו את הבלילה והכניסו לתנור. כעבור עשר דקות הורידו את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואפו עוד כשעה. העוגה תעלה מעל גובה התבנית, זה בסדר גמור, היא גם תרד לגובה התבנית, אל דאגה! כבו את התנור והשאירו את העוגה לעוד שעה מלאה בתנור סגור (אל תפתחו את התנור בשעה הזו, אני יודעת שאתם סקרנים, זה קשה, אבל זה שווה!). הוציאו את העוגה, צננו מעט ופדרו אותה באבקת סוכר. אתם הולכים להשתגע עליה, כבר אמרתי?

זהו, זו כל התורה, עוגת גבינה של פעם כמו בקונדיטוריות דלת קלוריות וטעימה כל כך שיבקשו מכם עוד פרוסה עד שתגמר!

שלכם, עדי קאופמן – הבלבוסטע במטבח 

אתם רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן? היא מעלה בכל יום מתכון וסיפור עסיסי במיוחד בדף הפייסבוק שלה הבלבוסטע במטבח, עשו לייק והצטרפו אליה למסע החיים מלא בטעמים וסיפורים מרתקים!

עוגת גבינה אפויה לייט עשי קאופמן הבלבוסטע במטבח

עדי קאופמן
עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.