כשהייתי בסוף השבוע בפראג, גיליתי את עוגות הגבינה. עוגת הגבינה שמוכרים בכל פטיסרי וגם בסטארבקס. העוגות גבינה בגרך כלל עם גימור פירות יער (מה שקיים שם בשפע) עם טעמים של לימון ווניל משגעים. שיחזרתי את הטעם המדויק של העוגה. כל כך מדוייק שכל ביס מזכיר לי את השעה 17:00 בבית הקפה בשדרות וואצלב. עיר אפרורית עם הרבה טעמים ומראות ממכרים.
לתחתית:
1.5 כוסות ביסקוויטים בטעם חמאה
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
500 גרם גבינת שמנת (כדוגמת פילדלפיה)
500 גרם שמנת חמוצה
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 מקל וניל (תוכן של מקל וניל) או 3 כפיות תמצית וניל
גרידה מ-1 לימון
לציפוי פירות יער:
300 גרם פטל שחור (מגיע קפוא – להפשיר ולא לזרוק נוזלים)
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
1 כפית ג'לטין
להכנה:
1. לטחון במעבד מזון את הביסקוויטים ולערבב אותם עם החמאה המומסת. לרפד תבנית אפיה בפירורים בלחיצה עד שהתחתית תתיישר ותהיה חלקה ואחידה. לשים במקפיא 10 דקות.
2. בקערת המיקסר עם וו הקצפה לשים את הגבינה והסוכר ולערבב אותם יחד כדקה. להוסיף את הביצים והשמנת החמוצה ולערבב יחד במיקסר עוד דקה. להוסיף את גרידת הלימון והווניל.
3. לצקת על תחתית הביסקוויטים. לרפד את תחתית התבנית בנייר כסף.
4. למלא תבנית גדולה במים ולהניח את התבנית עם העוגה בתוכה (בן מארי) ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-50 דקות. ממליצה לא לאפות בטורבו את העוגה. לצנן את העוגה.
5. בסיר קטן להניח את הפטל המופשר, את מיץ הלימון והסוכר ולהביא לרתיחה. בעזרת מוט (מועך) למעוך את הפטל – לא את כולו. להוסיף כפית ג'לטין לערבב על להמסה. להוריד מהגז ולצקת על העוגה. לקרר מספר שעות במקרר לפני ההגשה. עוגה מ-ו-ש-ל-מ-ת!!! בתאבון!
אהבתם את המתכון? תעשו לייק אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!