עוגת בננות עם קרם של שמנת חמוצה

עוגת בננות גבוהה, רכה ונימוחה, עם אגוזים בציפוי של קרם של שמנת חמוצה. עוגה מדהימה בטעמה עם טעם של עוד ועוד…

DSC_0622

בכל שבוע שאני הולכת לירקן השכונתי אני מתפתה לקנות בננות. הן כל כך יפות, בשרניות\ שמנמנות וצהובות שאני לא יכולה לעמוד בפניהן. אממה… אף אחד לא אוכל אותן ולא אוהב אותן. עשיתי הרבה סוגים של עוגות בננות בחיי (מאותה הסיבה) אבל עוגה כמו זו שאפיתי היום לא אפיתי מעולם. גבוהה, רכה, נימוחה ועשירה בטעמה – מושלמת!

 המצרכים לעוגה:

4 ביצים

1 כוס סוכר חום כהה

1 כוס שמן

5 בננות רכות מעוכת

1.5 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתייה

100 גרם אגוזי מלך

לקרם שמנת חמוצה:

1 שמנת חמוצה

1 כף סוכר

להכנה:

1. במיקסר עם וו הקצפה לשים את הביצים השלמות והסוכר ולהקציף יחד לקצף תפוח ובהיר. להוסיף את השמן ולהמשיך להקציף יחד עוד 2-3 דקות.

2. להוסיף את הבננות המרוסקות ולתת עוד מספר סיבובים של הקצפה במיקסר.

3. בקערה קטנה לערבב את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתייה. להוסיף למיקסר (תוך כדי פעולה איטית – זה מתערבב הכי טוב)

4. להוסיף את האגוזים ולערבב אותם לתוך עיסה עם לקקן בתנועות קיפול.

5. להעביר לתבנית משומנת (מאורכת במקרה זה) ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.

6. לפני שהעוגה יוצאת מהתנור, לערבב את השמנת החמוצה עם הסוכר, וכשהיא יוצאת מהתנור לשפוך עליה מיד את השמנת.

DSC_0625

אהבתם את המתכון? תעשו לייק 🙂 אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב