עוגת בננות ונוטלה

נכון תמיד כשקונים בננות נשארות אלה שאף אחד לא רוצה לאכול כי הן משחירות?
במקום לזרוק שימו בשקית ניילון ולמקפיא
כחצי שעה לפני שמתכננים על אפיית עוגה איתן יש להוציא מהמקפיא ולהפשיר אותן, כשמקלפים אותן הן כל כך רכות כמעט נוזליות – מעולה לעוגה הזו

העוגה הזו חוץ מזה שקלה כל כך להכנה היא גם רכה, טעימה ומושלמת לקפה של בקר שבת

וכך מכינים:
3 בננות בשלות מאד
115 ג חמאה רכה מאד
כוס סוכר פחות שתי כפות
2 ביצים
2 כוסות קמח רגיל + שקיק אבקת אפייה
טיפונת מלח
כפית קינמון (אם לא אוהבים אפשר להשמיט)
5-6 כפיות ממרח שוקולד נוטלה

הכנה:
בקערה מערבלים בעזרת מיקסר חמאה וסוכר כ2-3 דקות
מוסיפים את הביצים ומערבלים עד אשר הבלילה אחידה
מוסיפים את הבננות הרכות ומערבלים כחצי דקה
מוסיפים את הקמח, מלח ואבקת האפייה ומערבלים רק עד אשר העיסה אחידה – יש להימנע מעירבול יתר אחרת תצא עוגה יבשושית
משמנים בחמאה או מרפדים בנייר אפייה תבנית אינגליש קייק מאורכת (לא חד פעמית) או תבנית עגולה קוטר 24 ס"מ
שופכים את בלילת העוגה לתבנית, מיישרים בעזרת מרית
מניחים במרווחים 5-6 כפיות ממרח נוטלה על פני הבלילה ובעזרת סכין או מזלג מקשקשים קצת כדי לערבב את הנוטלה אל תוך העיסה וליצור מראה משוייש
אופים כ40-50 דקות בחום 170 מעלות (טורבו) או 175 מעלות בתוכנית אפייה רגילה של התנור
העוגה מוכנה כאשר היא קפיצית ורכה למגע

Banana cakeבננות נוטלה
Banana cake