עוגת ביסקוויטי שוקולד בציפוי שוקולד וחמאת בוטנים

עוגת שוקולד וחמאת בוטנים

 

המתכון של הדבר המדהים הזה שהבטחתי כי בא לי … הבטחתי לבני ביתי חלמתי על חמאת בוטנים ושוקולד

נותרו לי חבילות פתי בר שוקולד מריר ומהטוב מזה לעוגה כזו? היידה ביעור חמץ בטעם הכי מתוק.

 אז להלן עוגת ביסקוויטים עם חמאת בוטנים ושוקולדים .

תבנית עם מכסה של 30 על 20

ביסקוויטים ל-2 שכבות – פתי בר שוקולד

מעט חלב עם ליקר שאוהבים בתוכו לטבילת הביסקוויטים

לקרם – שכבה ראשונה

כוס חלב קר 150 מיל

1 כף גדולה (של סלט) גדושה חמאת בוטנים בדבש של בטר אנד דיפרנט

1 כף כזו שוקולד השחר החדש עם שני גווני נוגט – מהגוון הבהיר

1  מיכל שמנת מתוקה

1  אריזת אינסטנט פודינג וניל .

בקערה מקציפים את חמאת הבוטנים עם השוקולד בחלב שיהיה נוזל הומוגני .

מוסיפים שמנת ואינסטנט פודינג ומקציפים לקרם .

ממלאים אותו בין שתי שכבות ביסקוויטים שההרטבנו בחלב עם הליקר

קרם שכבה שניה –

 1 אריזה אינסטנט פודינג בטעם קפה

1 מיכל שמנת מתוקה

150 מיל חלב

מקציפים יחד ומצפים את השכבה השניה של הביסקוויטים

לציפוי החגיגה-

 ממיסים בקערית 2 כפות גדושות  חמאת בוטנים עם שברי בוטנים ,

2 כפות גדושות שוקולד השחר  נוגט מהצד החום

50 גרם שוקולד מריר 60 אחוז

כוס חד פעמית מלאה חלב

 ממיסים יחד במיקרוגל דקת  חימום או יותר לפי צורך לממרח הומוגני ודי נוזלי

מניחים בכפית ומכסים את שכבת הקרם השניה בזהירות .

 בסכין משוננת מסמנים ריבועים לחיתוך נוח …

מקררים היטב והכי טוב במקפיא .

מוציאים רבע שעה לפני ההגשה להפשרה .

מי שלא רוצה להקפיא להשאיר במקרר מכוסה וחתוך קר מאוד למנות

גרגרנים חובבי שוקולד וחמאת בוטנים ירגישו בחלום .

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.