כשהחיים נותנים לך בטטות, תכיני מהם עוגת בטטה. ורצוי שלא תהרסי אותה בפעם הראשונה שאת מכינה אותה, תיכנסי להיסטריה והתקף אמוק מהחשש שלא תעמדי במטלה השבועית בפרויקט של סלונה ודורות, פשוט לבשל, ותאכזבי את כל העולם ואשתו וקודם כל את עצמך, כשתביני שאין לך יותר בטטות בבית, שנגמר לך השמן והסוכר החום, שאין לך יותר אבקת סוכר ואין לך יותר חמאה לקרם המקורי שניסית להכין לעוגה ולא הצליח לך ולמרות זאת התעקשת למרוח אותו על העוגה, שאמנם שאר בני הבית התעקשו שהיא טעימה אבל המראה שלה הוציא אותך מדעתך וגרם לך לפרוץ בבכי כמו ילדה שהרגע נטשו אותה. הרגשתי ממש נבגדת. על ידי עוגה.
אחרי הרצאת מוטיבציה קצרה שלי עם עצמי, וקפיצה לסופר, שהפכה אותי לבעלים הגאה והמאושר של קילו וחצי חמאה, קילו וחצי אבקת סוכר ועוד שלל מציאות כדי שלעולם לא יחסר, או לפחות לא יחסר בשבוע הקרוב, העוגה הוכנה פעם נוספת.
עוגת בטטה ג'ינג'ר עם ציפוי שמנת מייפל:
לעוגה:
3 כוסות בטטה מקולפת לא מבושלת מגוררת (משתי בטטות בינוניות או אחת ענקית)
4 ביצים
1 כוס סוכר חום
1 כוס סוכר לבן
1 כוס שמן
2-3 טבליות ג'ינג'ר כתוש דורות מופשרות (או כף ג'ינג'ר טרי מגורר, פחות או יותר לפי טעמכם האישי)
1/4 2 כוסות קמח
2 כפיות קינמון
2 כפיות סודה לשתיה
1/4 כפית אגוז מוסקט
לציפוי:
150 גרם גבינת שמנת
4 כפות סירופ מייפל אמיתי
1 כף אבקת סוכר חום (או לבן במידה ואין)
150 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
חופן אגוזי מלך קצוצים לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
סוחטים את הבטטה המגוררת מנוזלים ונפטרים מהם.
מרפדים ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק קטנות או אחת גדולה.
טורפים את הביצים בקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר הלבן והחום וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השמן וטבליות הג'ינג'ר המופשרות וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, קינמון, סודה לשתיה, מלח ואגוז מוסקט. בהדרגה מוסיפים את הקמח לתערובת הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים את הבטטה המגוררת לבלילה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
מעבירים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים 60-75 דקות בתבנית גדולה או 40-45 דקות במידה והשתמשתם בשתי תבניות אינגליש קייק קטנות.
העוגה מוכנה כשקיסם/שיפוד שמוכנס למרכזה יוצא נקי ויבש.
מצננים את העוגה לגמרי ובזמן שהיא מצטננת מכין את הציפוי.
מקציפים את גבינת השמנת עם סירופ המייפל ואבקת הסוכר לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב מאוד. שומרים את הקרם במקרר עד שהעוגה מצטננת לחלוטין ומצפים אותה.
אם נוצרה כיפה בעוגה חותכים בעזרת סכין ומיישרים את פני העוגה. מצפים אותה בקרם ומפזרים מעל אגוזי מלך לקישוט.
שומרים את העוגה במקרר.