עוגת אפרסקים

עוגת אפרסקים מיוחדת, כזו שמכינים לפרידה חגיגית מהקיץ

DSC_0810למצרכים:

150 גרם סוכר (3/4 כוס)

4 ביצים גדולות

150 גרם חמאה

200 גרם יוגורט (1.5 גביעים)

300 גרם קמח

70 גרם קמח תפוח אדמה (1/2 כוס)

1 אבקת אפיה

4 נקטרינות/אפרסקים בשלים

אבקת סוכר לזרייה

להכנה:

1. לרסק במעמד מזון או בבלנדר מוט את האפרסקים/נקטרינות למחית.

2. לשים את המחית בקערה קטנה. לשים את היוגורט בקערה שניה ולהעביר לקערת היוגורט 3 כפות מהמחית.

DSC_0790

3. לשים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר ולהקציף יחד 3 דקות. להוסיף את הביצים אחת אחת באיטיות, כך שבין הוספה להוספה יש הפרש של דקה.

4. בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת האפיה וקמח תפו"א.

5. להוסיף למיקסר תוך כדי פעולה איטית מאוד את הקמח ב-3 פעמים ואת היוגורט ב-2 פעמים. (קמח, יוגורט, קמח, יוגורט ובסוף קמח).

6. להעביר לתבנית אפיה משומנת את העיסה. ליצוק מעל את מחית האפרסקים.

DSC_0793

7. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 40 דקות.

לציפוי:

1/2 שמנת מתוקה

1.5 כף סוכר

להקציף יחד עד קבלת קצף יציב, לזלף עם צנתר עגול. לשים בקצוות אבקת סוכר ולהגיש.

DSC_0812

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב