עוגת אגסים

שנה חדשה היא בהחלט סיבה טובה להכנת עוגה. עוגת אגסים נהדרת ומומלצת.

בחורה עם מחשב נייד

עוד שנה מסתיימת לה ושנה חדשה כבר בפתח. כן שלנו,לא שלנו זה לא משנה. רובנו משתמשים בלוח השנה האזרחי וכל התחלה חדשה היא סיבה נפלאה לאיזו עוגה טובה.

לתחילת השנה עוגת אגסים נפלאה. לא מהודרת מדי ולא קשה להכין אותה. האגסים שיש בשוק עכשיו נהדרים וריחניים.

בסיס העוגה מאוד דומה לעוגת הדובדבנים שהכנתי ופרסמתי בעבר. התערובת יציבה מספיק כדי להחזיק את האגסים של יישקעו לגמרי.

בואו נקווה שתהא זו שנה של טוב,של שמחות וחיוכים,של בריאות ופרנסה ושל שפע מאכלים טובים וטעימים.

לעבודה….:-)

תבנית 24 משומנת היטב ומקומחת.

לחמם תנור מראש ל 180 מעלות

מצרכים:

150 גר’ חמאה מומסת ומצוננת מעט

1/4 כוס חלב

3/4 כוס סוכר

4 חלמונים

מיץ מחצי לימון סחוט

גרידת לימון מחצי לימון

2 כוסות קמח תופח

4-5 אגסים קלופים וחתוכים לפלחים

חופן צימוקים

לשים בקערה אתה החמאה,חלב,סוכר,חלמונים,מיץ+גרידת לימון.

בעזרת מטרפה ידנית לטרוף היטב עד קבלת תערובת בהירה.

להוסיף את הקמח לא בבת אחת אלא בכמה פעמים ולערבב היטב עד שהקמח נבלע בתערובת ואין גושים. לא מעבר לזה.

לצקת את התערובת לתבנית.

לסדר מעל את פלחי האגסים ומעל לפזר את הצימוקים.

ניתן ללחוץ מעט על הפירות כדי שישקעו מעט פנימה.

ולהכניס לתנור ולאפות כ-45-50 דקות ב-180 מעלות.

לבדוק שהעוגה מוכנה ע"י קיסם.

להוציא מהתנור ולצנן.

לאחר הצינון ניתן לפזר מעט אבקת סוכר.