עוגת אגסים וסולת

לפני שבוע בעודי מדוושת על אופניי במקום מגורי מוקדם בשבת בבקר, מצאתי ליד אחד הבתים ערימה של תבניות שאחד השכנים זרק.. זבל של אחד הוא אוצר לאחר, אספתי את כולן אלי הביתה ובתבנית האדומה הכנתי הבקר עוגת סולת ואגסים (מתכון שמצאתי בגליון ישן של "לאשה" )

קולפים בעזרת קולפן ירקות 6-7 אגסים, חוצים אותם לאורך, חותכים את העוקץ והקצה התחתיון ובעזרת כפית קטנה מוציאים את הגרעינים.
שמים בקערה 3 כפות סוכר, כפית תמצית וניל ומיץ מחצי לימון, מערביים ומוסיפים את האגסים, מערבבים כך שכולם יכוסו ברוטב.

מדליקים את התנור לחום של 175-180 מעלות.
בקערה גדולה שמים:

3 ביצים שלמות

חצי כוס שמן רגיל

חצי כוס מיץ (השתמשתי במיץ תפוחים) אבל אפשר להשתמש בכל מיץ פרי שאוהבים
טורפים במיקסר או במטרפה ידנית עד שהכל אחיד.
מוסיפים:

3/4 כוס סולת
3/4 כוס קמח רגיל

שתי כפיות אבקת אפייה
2/3 כוס סוכר

הוספתי גם גרידת לימון מחצי לימון

מערבבים אבל רק עד שהעיסה אחידה, יותר מידי בחישות יתן עוגה לחמית משהו..

משמנים היטב  בחמאה תבנית אפייה עגולה בקוטר 26, אם היא מתפרקת מומלץ לשים נייר אפייה, שמים את האגסים עם הנוזלים מהקערה כשצידם הפנימי כלפי מעלה.
שופכים את הבלילה עליהם ואופים כ40 דקות עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
כשהעוגה מתקררת אפשר לפדר באבקת סוכר.