עוגת אגוזים וקפה חגיגית במיוחד

הבלוג חוגג שנתיים וזו הזדמנות למילות תודה ולעוגה מפתיעה

בחורה עם מחשב נייד

בדיוק לפני שנתיים ביום האהבה פתחתי את הבלוג

מאז עברו הרבה ימים,מתכונים,תמונות ומילים

שפע קוראים,מגיבים ומפרגנים

מפגשים מרתקים,אנשים שהכרתי

פרוייקטים שהשתתפתי ופוסטים שפירסמתי

ואת הכל עוטפת משפחה אחת גדולה

משפחת סלונה המופלאה

ועל כל אלה ועוד אני אומרת

תודה.

והרי אין חגיגה בלי עוגה אז הנה לכם עוגה חגיגית וטעימה במיוחד לשנתיים שעברו ולשנה שלישית מוצלחת ופוריה.

מצרכים:

6 ביצים

2 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1/2 כוס קפה נמס  (מיים רותחים עם כפית גדושה נס קפה)

1 כוס אגוזי לוז קצוצים או טחונים

לחמם תנור ל 180 מעלות ולשמן תבנית 24

לערבב בקערה שמן,נס קפה,ואגוזים.

להקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב. להוריד את מהירות ההקצפה ולהוסיף את החלמונים אחד אחד.

להוסיף את תערובת השמן ,הקפה והאגוזים ולהקציף מספר רגעים.

להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבב רק עד שהקמח נטמע בעוגה.

לצקת לתבנית ולאפות כ-35 דקות.

לבדוק בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה,להוציא מהתנור ולהניח לה להתקרר לגמרי.

כשהעוגה קרה נחצה אותה לרוחב בעזרת סכין חדה וארוכה .

נרטיב את שני חלקי העוגה במעט ברנדי או יין לפי בחירה.

לקרם שוקולד:

1 פודינג שוקולד

1/2 כוס חלב

1 שמנת מתוקה

1 כף ממרח נוטלה

להקציף הכל יחד עד קבלת קרם יציב. להוציא כמות של חצי כוס מהקרם ולהניח בצד. את יתרת הקרם נמרח על מחצית העוגה וניישר ונניח מעל את החצי השני של העוגה.

קרם וניל:

1 שמנת מתוקה

1 פודינג וניל

1/2 כוס חלב.

להקציף היטב לקרם יציב.

כאן יש שתי אפשרויות. למרוח את כל הקרם וניל על פני העוגה או לקשט את העוגה בעזרת שק זילוף וצנטרים בקרם הוניל והשוקולד שהשארנו ממנו כחצי כוס.

להכניס את העוגה למקרר להתייצבות של כשעה ואז… להתענג על כל ביס.

אתם  הקוראים והקוראות שלי אינכם מובן מאליו עבורי. יש לכם חלק גדול בהצלחת הבלוג שלי ולכם גם התודה האישית ♥

מוזמנים ומוזמנות לעקוב אחרי הבלוג שלי על ידי לחיצה על 'עקוב אחרי' למעלה מצד שמאל.

ותמיד אשמח לקרוא מכם מילה טובה ולענות על כל שאלה.