עוגילידה לט"ו באב

אל תגידו לא זכרנו, איך פספסנו.
אני מכינה אתכם ואתכן מראש.
ביום שני הקרוב ט״ו באב.
אל תשארו לא מוכנים…

ביום שני הקרוב, ט"ו באב.
מחוות קטנות של אהבה. 
לא צריך בשבילן כסף וזמן,
רק אהבה. 
מספיק שתזכרו באותו היום, ש"היום זה היום"
ותפתחו אותו בנשיקת ״ט״ו באב שמח״. 
רלוונטי לכל חג אהבה, יום נישואין, יום הולדת
ואפילו סתם ככה, ביום רגיל.
 
 
לכל הלא רומנטיקנים, המצקצקים כעת בלשונם,
תאמינו לי, תעשו את זה!
ובלב תגידו
״מה זה השטויות האלה.זה חג של יהודים / נוצרים, קונספירציה של חנויות הפרחים והשוקולדים״. 
ועדיין, תעשו. כדאי.
 
 
והיה ובבוקרו של יום אין לכם אהוב זמין,
פרגנו לעצמכם מחוות בוקר טוב. 
יעזור – הקדשתם תשומת לב לבנאדם הראשון שנוטים להזניח (עצמכם). 
לא יעזור – הטביעו את יגונכם במשהו מתוק (קטן) (-:
נחזור לענייננו. 
מכיוון שרציתי להכין מראש (בשבילכם),
הקדמתי את הפינוק הקולינרי להיום.
את הנשיקה אתן (גם) בשני. 
הרעיון והחשק הגיע מהמתכון שהעלתה אורלי כהן במהלך השבוע. 
את המתכון שלה, שהוא הגרסא המושקעת והבריאה יותר,
תוכלו לראות כאן
אני כרגיל הלכתי על שחיתות מהירה של שבת בבוקר.
הפעם, ממש בקטנה. 
הכנתי רק שתיים, קטנות. 
המצרכים:
 
לעוגיה / קסטה:
ביסקויטים
גרנולה (שלי כללה גם אגוזים)
חמאה
למילוי:
גלידה (גרסא מהירה לעצלנים, זוכרים?)
הוראות ההכנה:
 
– שמתי את הביסקויטים והגרנולה בשקית וריסקתי עם פטיש שניצלים. 
– פרסתי את החמאה לפרוסות דקות וערבבתי עם הידיים יחד עם פירורי הביסקויט והגרנולה. 
– לקחתי חותכן עוגיות, של הילדים. 
– השתמשתי בו כמו רינג ועיצבתי בתוכו 4 ״קסטות״, על נייר אפיה. 
הוצאתי גלידה מהמקפיא, פרסתי פרוסה וחתכתי ממנה צורה עם החותכן. 
במקרה שלנו גלידה אחת עם שוקולד מריר ופירות יער.
גלידה שניה פיסטוק ואגוזים.
 
הנחתי את הגלידה על צד אחד של הקסטה ומעל הנחתי קסטה נוספת. 
חזרתי על התהליך פעם נוספת (מכינה שתיים, זוכרים?). 
זהו.
הכנסתי למקפיא. 
בהמשך, הערתי את הבעל.
הגשתי עם כוס קפה. 
ונשיקה. 
יש גם גרסא לילדים (מה שיאפשר לכם לאכול את שלכם בשקט)…
במקרה הזה, בוחרים גלידה שהילדים אוהבים.
מחליפים את הגרנולה ב בקורנלקס, חתיכות שוקולד וכד'.
אחרי שמסיימים להכין, מגלגלים בסוכריות צבעוניות.
בתיאבון
וחג שמח