עוגיות "שפריץ" שחור-לבן

עוגיות שוקולד ווניל זריזות להכנה והכי כיף להכנה עם הילדים.

 

DSC_0261מצרכים לעוגיות לבנות:

250 גרם חמאה

2 ביצים

150 גרם סוכר

300 גרם קמח תופח (או קמח רגיל+1/2 כפית אבקת אפיה)

1 כפית תמצית וניל

לעיטור מעל – חמוציות או דובדבנים מסוכרים

מצרכים לעוגיות שחורות:

250 גרם חמאה

2 ביצים

150 גרם סוכר

280 גרם קמח תופח (או קמח רגיל+1/2 כפית אבקת אפיה)

20 גרם קקאו

1 כפית תמצית וניל

לעיטור מעל – שוקולד צ'יפס

להכנה:

1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את הסוכר והחמאה. להקציף יחד 4 דקות. להוסיף את הביצים בהדרגה. (לקשקש אותם בקערה קטנה ולהוסיף אותם למיקסר תוך כדי הקצפה ב-5 פעמים).

2. אחרי שהכנסנו את הביצים להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את הווניל והקמח. לערבב יחד רק עד שיתאחדו.

3. בעוגיות השחורות התהליך זהה רק את הקמח לערבב עם הקקאו ולהוסיף לקערת המיקסר.

4. לרפד תבנית בנייר אפייה ולהכניס את המסה לתוך שק זילוף. את העוגיות השחורות עם צנתר חלק ואת הלבנות עם צנתר משונן (לא חובה).

5. לעטר את העוגיות.

2014-07-09 21.39.59

6. לאפות את העוגיות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל- 20 דקות. לקרר היטב ולשים בקופסא אטומה. להחביא מבני הבית אם רוצים שיישאר לשכנים 🙂

DSC_0262

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב