250 גרם חמאה
2 ביצים
150 גרם סוכר
300 גרם קמח תופח (או קמח רגיל+1/2 כפית אבקת אפיה)
1 כפית תמצית וניל
לעיטור מעל – חמוציות או דובדבנים מסוכרים
מצרכים לעוגיות שחורות:
250 גרם חמאה
2 ביצים
150 גרם סוכר
280 גרם קמח תופח (או קמח רגיל+1/2 כפית אבקת אפיה)
20 גרם קקאו
1 כפית תמצית וניל
לעיטור מעל – שוקולד צ'יפס
להכנה:
1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את הסוכר והחמאה. להקציף יחד 4 דקות. להוסיף את הביצים בהדרגה. (לקשקש אותם בקערה קטנה ולהוסיף אותם למיקסר תוך כדי הקצפה ב-5 פעמים).
2. אחרי שהכנסנו את הביצים להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את הווניל והקמח. לערבב יחד רק עד שיתאחדו.
3. בעוגיות השחורות התהליך זהה רק את הקמח לערבב עם הקקאו ולהוסיף לקערת המיקסר.
4. לרפד תבנית בנייר אפייה ולהכניס את המסה לתוך שק זילוף. את העוגיות השחורות עם צנתר חלק ואת הלבנות עם צנתר משונן (לא חובה).
5. לעטר את העוגיות.
6. לאפות את העוגיות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל- 20 דקות. לקרר היטב ולשים בקופסא אטומה. להחביא מבני הבית אם רוצים שיישאר לשכנים 🙂
אהבתם את המתכון? תעשו לייק אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!