עוגיות שיבולת שועל וטחינה

עוגיות שיבולת שועל וטחינה עם שפע תוספות לפי הטעם וממה שיש בבית.

בחורה עם מחשב נייד

עוגיות שיבולת שועל וטחינה נולדו מדברים שיש בבית. בכלל,הכי כייף לחפש מה יש בבית,במזווה ומכאן להתחיל ליצור דברים טעימים. ערך מוסף כמובן שאפשר לחפש במזווה עם הילדים,לתת להם להחליט על תוספות ולשתף אותם בהכנה.

מצרכים:

1 כוס קמח

1 כוס שיבולת שועל (לא אינסטנט)

1/2 כפית אבקת אפיה

50 גר' חמאה מומסת (או רבע כוס שמן)

1/2 כוס סוכר (או יותר אם מעדיפים ממש מתוק)

3 כפות טחינה

1 ביצה

לתוספות:

שוקולד צ'יפס,חמוציות,שבבי אגוזים,צימוקים

לערבב בקערה את הקמח,אבקת אפיה,שיבולת שועל.

להוסיף את שאר המצרכים הרטובים ולערבב היטב עד קבלת בצק רך.

אפשר לחלק את הבצק לשתיים ולכל חלק להוסיף תוספת אחרת או תוספת אחת לכל הבצק.

להניח במקרר לרבע שעה.

לחמם תנור ל 180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפיה.

לגלגל מהבצק כדורים קטנים להניח על התבנית ולמעוך מעט.

לאפות כ 20-30 דקות עד אשר הן מזהיבות קלות.

להניח להן להצטנן אחרת יתפוררו,לפזר אבקת סוכר  ולהנות מכל ביס.

לקבלת עדכונים שוטפים מהבלוג שלי לחצו על כפתור עקוב אחרי ותישארו מעודכנים.

לחדשות אוכל ומתכונים הצטרפו לדף סלונה אוכל