עוגיות שושנים

בחורה עם מחשב נייד

יש ימים כאלה שאני קמה עם גוש בגרון. לא תמיד יודעת למה ברגע הראשון אבל תמיד יש סיבה. לאט לאט היא מתבהרת ועד הצהריים, בדרך כלל, הכל כבר חולף. הבוקר היה בוקר שכזה. מהבקרים שאני פחות אוהבת. אלא שהפעם החלטתי שלא להיכנע ולהכין את העוגיות שהן בבחינת תרפיה אמיתית בשבילי. אלה שכשאני מכינה אותן אני שוכחת מהכל, הטוב והפחות-טוב, ונהנית מכל רגע – עוגיות שושנים.

עוגיות שושנים הן באמת כמעט העוגיות האולטימטיביות – קלות וכייפיות להכנה וכל כך טעימות. אפשר למלא אותן בקצף בטעמים שונים אבל טעם וניל הוא הטעים ביותר בעיניי ואני מכינה רק אותו.

יש להן רק חיסרון אחד ואולי זה לא באמת חיסרון. הן נשמרות במיטבן רק ביומיים הראשונים. אמנם אפשר לשמור אותן בקופסה אטומה גם ארבעה ימים, אבל אחרי יומיים הבצק הפריך מתחיל לספוח אליו לחות מקצף הביצים והן מאבדות קצת מהפריכות הראשונית שלהן. היתרון – הן כמעט לעולם לא מגיעות למצב הזה מפני שהן מתחסלות הרבה לפני.

roses1

ועכשיו המתכון. זה לא המתכון שלי. הוא מסתובב ברשת ובספרי הבישול בגרסאות שונות. זו הגרסה שאני אוהבת. מושלמת, כבר אמרתי?

החומרים:

לבצק:
200 גרם חמאה
2.5 כוסות קמח תופח
3 חלמונים
2 כפות סוכר
1 גביע שמנת חמוצה (אפשר גם יוגורט, לבן או כל מעדן לבן אחר).

למלית:
3 חלבונים
חצי כוס סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

מערבלים במיקסר (אפשר גם ביד) במהירות בינונית את כל חומרי הבצק עד שנוצר בצק נעים ונוח לעיבוד. מקררים במקרר במשך כחצי שעה.

מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים סוכר ופודינג וניל תוך כדי הקצפה לקצף נוקשה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני דק ככל האפשר. חוצים כל עלה לאורכו כך שיווצרו שני מלבנים צרים וארוכים (כך העוגיות יהיו קטנות יותר).

מורחים קרם וניל על כל עלה ומגלגלים לרולדות.

חותכים לפרוסות ברוחב של ס"מ אחד ומסדרים בתבנית על צדן החתוך כשהקרם כלפי מעלה.

אופים בחום בינוני של 160 מעלות כ-20 דקות עד שתחתית העוגיות זהובה והעוגיות עצמן עדיין לבנות.

מחכים שיתקרר וטורפים 🙂

אני מכינה אותן קטנות ככל האפשר, ממש בגודל מטבע של חצי שקל כשהן אפויות. כך אפשר לאכול אותן בביס אחד.

בתיאבון!

נ.ב. אשמח לתגובות ולתמונות של העוגיות שתכינו מהמתכון…