עוגיות שושנים בגרסה הבריאה יותר מיוחד לצאת הצום

רגע לפני שמתחיל צום יום הכיפורים כאן לפניכם עוגיות שושנים בגרסה היותר בריאה. קל להכנה שובר את הצום בלי לשבור את הדיאטה

ערב כיפור 2018.
הרהורים, מחשבות וסוג של חשבון נפש בפתח. השבוע כתבה לי קונדיטורית מוכשרת ושאלה אותי איך עושים את זה? איך עושים גם וגם? גם קונדיטוריה. גם אורח חיים בריא.
אז למרות שאני יודעת את התשובה לקח לי רגע לענות…
ולמרות שעניתי על השאלה הזו עשרות פעמים אני כל פעם חושבת מחדש האם באמת אפשר גם וגם???
הבשורה המשמחת -אפשר.
הבשורה המשמחת יותר – שאפשר ללמוד איך.

תראו את המתכון הבא. עוגיות שושנים זה זכרון ילדות אצל רבים מאיתנו. אני ממש זוכרת אותן על השיש של סבתא… מתה עליהן.

 

20180916_175932-01

אז מה עושים?

לוקחים את המתכון ומעבירים אותו תהליך של "הבראה". עושים אותו יותר בריא.
הפעם לא נגעתי בכל הרכיבים. חדי העיין יראו שהחמאה נשארה במתכון- אבל שימו לב מתקבלת כמות עצומה של עוגיות והכמות פר עוגייה בסופו של דבר קטנה…). תשחקו עם האפייה זה כייף.

הפעם כן החלפתי את הקמחים לשיפון וכוסמין שהם בריאים יותר, הורדתי משמעותית את הסוכר (ואפשר להוריד עוד) הוספתי גבינה במקום שמנת, והתוצאה.. אמאל'ה כמה שהיא טעימה.
עכשיו האתגר לעמוד בפיתוי ולהסתפק באחת או שתיים.
וכאן הבשורה היותר יותר משמחת -גם את זה אפשר לשנות. טוויסט בחשיבה שלכם והדרך שלכם להשגת המטרות קלה יותר.
——————————————
אז קבלו אותן עוגיות שושנים הגרסה היותר בריאה.

מתאים במיוחד לצאת הצום.

כ- 80 עוגיות.

 

20180916_180823-01

לבצק:
200 גרם קמח שיפון מלא
150 גרם קמח כוסמין מלא
10 גרם (שקית) אבקת אפיה
50 גרם סוכר
200 גרם חמאה
3 חלמונים
250 גרם גבינה לבנה 3% שומן

למלית:
3 חלבונים
50 גרם סוכר
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל (160 גרם)
כפית משחת וניל

להכנת הבצק:
במיקסר מעבדים קמח, אבקת אפיה, סוכר וחמאה לבצק פירורי. מוסיפים חלמונים וגבינה ומעבדים לבצק אחיד.
מצננים לפחות 3 שעות. עדיף לילה.

למלית מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקבלת קצף יציב. מקפלים פנימה את הפודינג עם הוניל לתערובת אחידה.
מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק (אפשר בין שני ניירות אפייה) מורחים על כל עלה רבע מהמלית ומגלגלים לגליל צר וארוך. עוטפים בניילון נצמד
ומקפיאים את הגלילים. לפני הכנה מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הגלילים מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ. מסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות עד שהקרם והעוגיות זהובות קלות.
בתיאבון!
גמר חתימה טובה!

 

20180916_180915-01

 

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים לעשת לייק… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

רוית אפרתי
מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים