עוגיות שוקולד

עוגיות שוקולד דקות,פריכות וקלות הכנה.

בחורה עם מחשב נייד

היום הוא יום המעשים הטובים. ומחר? מחר לא עושים משהו טוב? ואתמול?

תעשו לכם מנהג קבוע,לעשות או לומר כל יום משהו טוב אחד. משהו קטן,לא חייב משהו גרנדיוזי. תעזרו למישהו ברחוב,תברכו את השומר בכניסה לקניון ביום נעים,תחייכו למי שמגישה לכם את הקפה בעבודה. זה עושה טוב גם להם וגם לכם.

ואם דברים טובים היום בואו נמלא את קופסת העוגיות בבית בעוגיות שוקולד דקות ופריכות.

זמן עבודה קצר,הריח שמתפשט בבית משגע והטעם…תענוג!

מצרכים:

1.5 כוסות קמח

רבע כפית אבקת אפיה

2 כפות שטוחות קקאו

3/4 כוס סוכר

כוס קוקוס או שקדים טחונים

150 גר' חמאה או מחמאה בטמפ' החדר

3 כפות חלב או מיים קרים.

מערבבים בקערה את הקמח,אבקת אפיה,קקאו וסוכר.

מוסיפים את הקוקוס או השקדים ואת החמאה ולשים קלות עד קבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את החלב או המיים ולשים עד קבלת בצק דביק מעט.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

מחממים תנור ל180 מעלות.

על משטח עבודה פורסים ניר אפיה.

מניחים עליו את הבצק ,מקמחים מעט ופורסים עוד נייר אפיה.

בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לריבוע דק ואחיד.

מסירים את הנייר העליון ומעבירים את ריבוע הבצק עם הנייר התחתון לתבנית אפיה.

לחילופין,ניתן ליצור מהבצק כדורים קטנים ולהניח על תבנית אפיה מצופה בנייר אפיה ולמעוך אותן מעט.אם בוחרים בשיטה זו יש לקמח את הידיים קלות מדי פעם.

מפזרים שוקולד צ'יפס ואופים כ20 דק'. העוגיות כהות לשים לב לא לאפות יצר על המידה.

בזמן האפיה מכינים זיגוג לעוגה:

1 כף קקאו

2 כפות סוכר

4 כפות מיים

שמים בסיר קטן מביאים לרתיחה .

מייד כשמוציאים את העוגיות מהתנור מורחים עליהם בעזרת מברשת את הזיגוג ומניחים להצטנן.

לאחר מכן חותכים לריבועים קטנים בגודל של 5X5 ס"מ בערך.

כשהעוגיות קרות לחלוטין מעבירים לכלי אטום.

ואל תשכחו לחייך. כשאתם מחייכים העולם מחייך אליכם בחזרה 🙂

למתכוני עוגיות נוספים: עוגיות שקדים לימון עוגיות ריפעת מרוקאיות