עוגיות שוקולד צ'יפס עם דלעת ושיבולת שועל

עוגיות וקולד צ'יפס עם שיבולת שועל ודלעת. אם לא תספרו מה יש בעוגיות אף אחד לא ידע מה המרכיב הסודי שהופך את העוגייה לבריאה ומושלמת!

DSC_0909להלן מתכון לעוגיות נפלאות והפעם אחרוג ממנהגי, והכמויות יצוינו בכוסות (כוס מידה בינלאומית). הכי חשוב לא להירתע, אלא להכין את העוגיות ולעמוד על איכותן וטיבן.

למצרכים:

2.5 כוסות קמח

1.5 כוסות שיבולת שועל אינסטנט

1 כפית סודה לשתייה

3/4 כפית מלח

2 כפיות שטוחות קינמון

225 גרם חמאה רכה

1 ושליש כוסות סוכר חום כהה

2/3 כוסות סוכר לבן

1 ביצה גדולה

1 כפית תמצית וניל

1 ורבע כוסות של פירה דלעת (לאפות דלעת בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד ריכוך – כעשרים דקות בערך ולמעוך אותה במזלג)

1 ושלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס

1 כוס אגוזי פקאן/מלך – לא חובה

 להכנה:

1. לערבב בקערה את כל החומרים היבשים (הקמח, שיבולת השועל, סודה לשתייה, קינמון והמלח).

DSC_0899

2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, הסוכר החום והסוכר הלבן. להקציף 5 דקות. להוריד את החמאה מהדפנות ולהמשיך להקציף. להוסיף את הביצה ולהקציף יחד עוד 2 דקות. להוסיף תוך כדי פעולה איטית של המיקסר את פירה הדלעת והווניל.

DSC_0900

3. להוסיף את תכולת קערת היבשים לקערת המיקסר ולהפעיל בפעולה איטית עד איחוד מוחלט. להוסיף את השוקולד צ'יפס והאגוזים (למי שמעוניין).

4. בתבנית עם נייר אפיה לשים עיגולים של עוגיות (אני שמתי עם כף גלידה רצוי לשמור על אחידות). העיגולים לא צריכים להיות יפים או מושלמים, זה מסתדר באפיה.

DSC_0902

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 12-14 דקות או עד שהעוגיות מעט משחימות. לקרר אותם על רשת.

DSC_0909

6. לשמור את העוגיות בקופסא אטומה.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב