☘☘☘ אחת האהבות הגדולות אצלנו הן העוגיות השוקולד צ׳יפס המשודרגות שלי, אלו עוגיות טבעוניות ומפוצצות בבריאות, מפנקות וקלות להכנה (מכינה עם הילדים) המרכיבים סופר אייכותיים כמו השוקולד האמיתי והטהור שיש בו, השקדים הטחונים ותוספת סודית נוספת בריאה למי שרוצה.. . ומי אמר שאוכל טעים הוא לא בריא ?
אחרי שניסיתי את כל הנוסחאות האפשריות, החסרתי הוספתי טעמתי החלפתי טעמתי (שוב), יכולה לספר לכם שהגעתי לדיוק המושלם, הקריספי שכולם פה משתוקקים אליו.
העוגיות האלו פסיכיות לגמריי, פריכות כמו שצריך עם פצפוצי שוקולד אמיתי (שוקולד אמיתי וטהור ללא רכיבים לא רצויים) ונמסים כפי שלא אכלתי באף מקום לפני כן..
הן כל כך מפנקות פריכות וקלות להכנה בוחשים הכל עם כף עץ והופה לתנור, ממש אי אפשר לפספס הן יוצאות כל כך פריכות וטעימות !
<a
אתם בטח מכירים אותי – הרוב מוצרי אייכות חסרי מנוח – אך כמובן ניתן גם ממה שיש בבית :
הסוד הגדול להצלחה – אייכות המרכיבים בעיקר שניים מהם שהם הכוכבים הגדולים שלי – השוקולד צ'יפס האמיתי שאין לו תחליף אחר והשקדים הטחונים, אלו מרכיבים בסיסיים אצלי במטבח ומשמשים לרבים מהמאפים, הפנקייקסים, הקאפקייקס, השמיינקס והצאפקיקס, עוגות השוקולד יוצאות פשוט נפלא, כך גם כל העוגיות.
המתכון ל -כ- 50 עוגיות, כ 10 דק הכנה, -20 – 17 דקות אפייה – הנאה מובטחת לכבוד השבוע הביתי .. ❣ טיפ נוסף – הכמות הזו גדלה אצלנו עם הזמן.. התחילו בחצי כמות ותחליטו..
מחממים תנור ל 170 מעלות ובינתיים אוספים אל תוך קערה :
3 כוסות קמח כוסמין אורגני מלא.
1 כוס שקדים טחונים, כולל קליפה
1 כפית מלח
2 כפות אבקת אפייה ללא אלומיניום
1 כוס סוכר קנים אורגני (אפשר להפחית בכמות הסוכר אם רוצים)
1/4 – 1/2 (בין חצי לרבע) כוס נבט חיטה / או פשתן טחון – תוספת בריאה סודית ומומלצת (לא חייבים)
1 כוס שוקולד צ'יפס אייכותי (אפשר להפחית / להחליף בתוספות אחרות ראו טיפים למטה)
מוסיפים את המרכיבים הרטובים:
1 כוס שמן
1/2 (חצי) כוס מים
2 כפות מייפל אורגני / סילאן אורגני טבעי
1 כף תמצית וניל איכותית
עם כף עץ גדולה מערבבים את הרכיבים היבשים – קמח כוסמין, קמח שקדים, סוכר, שוקולד צ'יפס, אבקת אפייה ומלח
זה הזמן לתוספות מעניינות (ראו הרחבה למטה) מי שאוהב..
מוסיפים רטובים – שמן, מים, מייפל, תמצית וניל ומעבדים לבצק גמיש
יוצרים חצאיי כדורים קטנים בגודל כף (אני משתמשת בכף המדידה המעוגלת, יש לה את הגודל המתאים כחצי כדור) ומועכים בתבנית על נייר אפייה כל חצי-כדור לעוגייה בעובי 1/2 ס"מ בערך. אין צורך לשמן את התבנית.
אופים כ – 17 – 18 דקות, 170 מעלות בתכנית אפייה. אצלי זה בדיוק אך בהתאם לתנור שלכם, מניסיוני בדקות האחרונות הישארו צמודים לתנור, כי פיספסתם דקה ואתם יודעים…
ניתן להקטין את טווח משך האפייה בהתאם – באם אתם מחובבי הקריספיות – זמן האפייה על הקצה הארוך יותר (עד ל 20 דק' גג תלוי כמובן בתנור), ככל שאתם מחובבי העוגיות הצ'ואיות / נימוחות יותר.. מומלץ לקצר לכיוון ה 16 דק' בערך.
תחליפים וטיפים שווים –
* לטעום לאחר שהעוגיות מתקררות
* תחליפים ותוספות מומלצים –
*להוספה בשלב ערבוב ה"יבשים " ניתן לשדרג עם – חמוציות / אגוזים / שקדים קצוצים / פולי שוקולד .. תהיו יצירתיים
*לקבלת אפקט עוגיות עשירות – השתמשו רק במחצית השוקולד צ'יפס (או התוספות) בעת לישת הבצק, והחצי השני – "זרעו" על גבי העוגיות בתבנית – לפני האפייה – 2-3 גרגרי שוקולד צ'יפס על כל עוגייה. כך גם ניתן ל"דלג" על חלק מהעוגיות – שתהיינה עבור אלו המעדיפים פחותות שוקולד / תוספות אחרות..
בברכת חג שמח
שיבואו ימים טובים
דנה ☘☘☘