עוגיות שוקולד ,גבינה וטחינה .

עוגיות שוקולד טחינה וגבינה עם ציפוי שקדים

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

שילוב הזוי ? לא ממש לא כי ידוע על בצק גבינה פריך אז מה רע לשלב אותו בעוגיות שלא מתוקות להחריד וטעימות לכוס קפה של הבוקר .

תפתיעו והילדים יאהבו אתכם בלי לדעת מה יש בהן .

צריך-

300 גרם גבינת טבורוג 5% שומן (אפשר טוב טעם)

200 מיל שמן חמניות או תירס

16 כפות סוכר לבן

10 כפיות סוכר חום (הוא הגורם למרקם לעיס וטעים)

500 גרם קמח לבן- השתמשתי בקמח של "הטחנות גדולות" נעים לבן ותמיד נקי.

1 כוס טחינה עם סילאן של "אחווה" בעלת ערך תזונתי גבוה ובריאה .

5 כפות קקאו מר לבישול

2 כפיות גדושות קפה נמס איזה שאוהבים

1 שקיק אבקת אפיה .

בקערה גדולה לשים את כל החומרים יחד לבצק נעים ואחיד.

מעבירים לקירור לכמה שעות (תכינו 2 דקות בבוקר ותאפו בערב כשחוזרים מהעבודה -תפתיעו)

הבצק יתמצק כי טחינה מתקשה בקירור .

מוציאים ,מרדדים לעלה בעובי בין חצי ל1 סמ  -לא צריך לשמן או לקמח היות והבצק שמן ומרדדים אותו די בקלות.

חותכים לצורות שאוהבים ומניחים על נייר אפיה לא משומן בתבנית רטובה מעט כך הנייר לא יזוז לכם .

מניחים על העוגיות קישוט שאוהבים כמו נטיפי שוקולד לבן לניגוד או שקדים משובבים ולא קלויים וכו'.

אופים כ-10 דקות בתנור חם 180 מעלות וטורבו מעולה כאן.

לשים לב הן נשרפות מהר והן כהות אז קשה להבחין .לא לזוז מהתנור בעת אפייתן .

מיד כשהן נפרדות מנייר האפיה לחכות עוד דקה ולהסיר .

לקרר היטב ולאפסן בקופסה אטומה לשמירת הפריכות

תתענגו .

ממרח טחינה

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.קמח לבן

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.