שילוב הזוי ? לא ממש לא כי ידוע על בצק גבינה פריך אז מה רע לשלב אותו בעוגיות שלא מתוקות להחריד וטעימות לכוס קפה של הבוקר .
תפתיעו והילדים יאהבו אתכם בלי לדעת מה יש בהן .
צריך-
300 גרם גבינת טבורוג 5% שומן (אפשר טוב טעם)
200 מיל שמן חמניות או תירס
16 כפות סוכר לבן
10 כפיות סוכר חום (הוא הגורם למרקם לעיס וטעים)
500 גרם קמח לבן- השתמשתי בקמח של "הטחנות גדולות" נעים לבן ותמיד נקי.
1 כוס טחינה עם סילאן של "אחווה" בעלת ערך תזונתי גבוה ובריאה .
5 כפות קקאו מר לבישול
2 כפיות גדושות קפה נמס איזה שאוהבים
1 שקיק אבקת אפיה .
בקערה גדולה לשים את כל החומרים יחד לבצק נעים ואחיד.
מעבירים לקירור לכמה שעות (תכינו 2 דקות בבוקר ותאפו בערב כשחוזרים מהעבודה -תפתיעו)
הבצק יתמצק כי טחינה מתקשה בקירור .
מוציאים ,מרדדים לעלה בעובי בין חצי ל1 סמ -לא צריך לשמן או לקמח היות והבצק שמן ומרדדים אותו די בקלות.
חותכים לצורות שאוהבים ומניחים על נייר אפיה לא משומן בתבנית רטובה מעט כך הנייר לא יזוז לכם .
מניחים על העוגיות קישוט שאוהבים כמו נטיפי שוקולד לבן לניגוד או שקדים משובבים ולא קלויים וכו'.
אופים כ-10 דקות בתנור חם 180 מעלות וטורבו מעולה כאן.
לשים לב הן נשרפות מהר והן כהות אז קשה להבחין .לא לזוז מהתנור בעת אפייתן .
מיד כשהן נפרדות מנייר האפיה לחכות עוד דקה ולהסיר .
לקרר היטב ולאפסן בקופסה אטומה לשמירת הפריכות
תתענגו .