עוגיות פריכות ממולאות ריבת אפרסמונים

מגולגלות ריבת אפרסמון

אמא שלי אלופת העוגיות היתה מכינה לנו תמיד פחים אטומים מלאים בעוגיות מסוגים שונים.

אבא ואני נהגנו להגיע הביתה מהעבודה ולשבת על שתיה חמה ועוגיות של אמא .

לא סיפרנו לה איך אנחנו גונבים כשהיא לא מתצפתת.

העוגיות שלה עילוי ולקחת ממנה מתכון כמו לסחוט מים מאבן .

את הבצק של העוגיות הללו פשוט ראיתי איך הכינה ושדרגתי אותו .

הוא פריך,פריר ונמס בפה

ניתן למלא בו כל מלית מתוקה .

אם רוצים אותו מלוח יש להחסיר סוכר ולהוסיף חצי כפית מלח .

בעקבות  הכנת ריבת האפרסמונים שלי החלטתי למלא בבצק שלי ריבה.

שיהיה לנו מתוק .

מתכון הריבה בקישור –

http://saloona.co.il/leazohar/?p=2008

 לעוגיות צריך-

500 גרם קמח לבן (אפשר מלא)

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

כוס חד פעמית  קטנה ושקופה שמן חמניות

מיכל שמנת חמוצה

2 שקיקי סוכר וניל

2 כפות סוכר

לשים בצק נעים לעבודה

מקררים אותו כשעה

מרדדים בין שני דפי נייר אפיה מקומחים לעלה לא דק

מורחים שכבה עבה של ריבה טובה

אפשר להוסיף אגוזים,שקדים וכל מה שפשוט מתחשק .

מגלגלים לגלילה ארוכה.

פורסים בסכין משוננת כמעט עד הסוף.

מניחים על נייר אפיה משומן

אופים 35-40 דקות בתנור חם 180 מעלות לצבע זהוב כמו בתמונה .

מקררים היטב ומאחסנים בקופסא אטומה

נשמר שבועיים

להגשה מפזרים אבקת סוכר.

מתענגים .

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.