עוגיות פרג עולמיות

 

עוגיות פרגזה התחיל עם פרג שקנה לי דרלינג טרי טרי והכנתי מלית לעוגת שמרים אבל זמן לא היה לי והמלית החלבית חיכתה.

כדי שלא תתקלקל לי החלטתי לאפות עוגיות שזמן הכנתן קצרה יותר ואנחנו חוגגים איתן ואותן עם קפה בערב מול הטלביזיה….

הכנתן קלה אבל קנו פרג טרי טרי תטעמו שאינו מר ותכינו תוך זמן קצר .השומן שבו יתחמצן ויסריח לכם .

החומרים הדרושים –

250 גרם פרג טחון טרי

חצי ליטר חלב טרי

כף גדושה חמאה

כוס סוכר -כוס מידה

קליפה מגוררת מלימון קטן ואפשר גם תפוז

כפית וניל נוזלי

מבשלים הכל על אש קטנה אחרי הרתיחה עד שהכל נספג בפרג ומצננים היטב .

להכנת העוגיות צריך

500 גרם קמח לבן רגיל

1 כוס שמן חמניות

את מלית הפרג שבישלנו .

מעבדים במעבד מזון עד שהחומרים מתאחדים .אם חסרים נוזלים להוסיף כמה טיפות מים או חלב.

מצננים במקרר היטב עטוף.

מוציאים ומרדדים דק .

חותכים בחותכן פיצה משונן לגודל רצוי

אופים 180 מעלות כ15-20 דקות

בודקים י כל תנור והחום שלו .

מצננים היטב ומאפסנים בקופסה סגורה היטב .

מתענגים .

העוגיות חלביות ואינן טעימות פרווה -אל תשנו חומרים כי גם הטעם משתנה.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

אין טקסט חלופי אוטומטי זמין.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.