האמת שזה פשוט פאי פקאן אישי פיצפון. לא מהמם? מתכון של קרין גורן
רכיבים:
מלית:
חצי כוס סוכר חום
50 גרם חמאה/מרגרינה
2 כפות שמנת מתוקה/ריץ'
כוס פקאנים קצוצים (100 גרם)
בצק:
200 גרם חמאה/מחמאה/מרגרינה מרוככת
חצי כוס שמן
שקית אבקת סוכר (100 גרם)
3 כוסות קמח
הוראות הכנה:
ממיסים במיקרו את החמאה עם הסוכר החום והשמנת למשך כדקה. מערבבים. מוסיפים פקאנים קצוצים, מערבבים ומניחים בצד.
להכנת הבצק מחממים את החמאה כדקה במיקרו. לא עד המסה מלאה. מוסיפים לה את שאר רכיבי הבצק ומאחדים בידיים רק עד שנוצר בצק אחיד. אם הוא פירורי, להוסיף כף שמן. אם דביק, להוסיף כף קמח.
על תבנית עם ניר אפיה מניחים עיגולים בגודל עגבניית שרי. בעזרת פקק שעם שטוף ומקומח יוצרים שקע בכל עיגול, שיגיע כמעט עד התבנית. וממלאים בכפית מהמלית.
אופים ב-170 מעלות במשך 20 דקות.
לא מזיזים מהתבנית עד שהעוגיות הצטננו לגמרי.
עוגיות פשוט מדהימות!