עוגיות ספיישל K

חברת קלוגס הוציאה שני טעמים חדשים לדגני הבוקר מסדרת ספיישל K האהובה – עם אגוזי לוז ועם שוקולד חלב. נשנשתי עד שהתעייפתי, ואז הכנתי מהם עוגיות

ביקורות מהעולם:

"זה מעולה. לא כמו הדברים שאשתי מכינה, אבל בכל זאת טעים מאוד" (גיא)

"אי אפשר להפסיק לאכול אותן" (אסנת)

"הן מדהימות (תמותי!)" (קרן)

"מאוד טעים. מאוד. מתי כבר נצליח לעשות דיאטה במקום הזה?" (אימי)

* * * * * * *

ולפני שאתחיל, הרשו לי לשאול אתכם שאלת התמצאות תרבותית קצרה: כשאתם שומעים את המושג "ספיישל K", האם אתם מייד חושבים על קטאמין או על קלוגס? למי שחשב על הסם – צר לי לאכזב. לא מדובר בעוגיות חשיש משודרגות, אלא באופציה החוקית והטעימה יותר.

הכל התחיל בזה שחברת קלוגס הוציאה שני טעמים חדשים לדגני הבוקר מסדרת ספיישל K האהובה – עם אגוזי לוז ועם שוקולד חלב. ואני מייד חשבתי לעצמי שזה יהיה רעיון טוב לשלב את טעם אגוזי הלוז בעוגיות. משהו כמו עוגיות גרנולה, עם ספיישל K במקום גרנולה. זה די פשוט, והתוצאה, כפי שניתן לשמוע מהביקורות למעלה, ממש טובה. אז בלי לבזבז זמן, קבלו את המתכון:

עוגיות ספיישל K

המצרכים (לכ-50 עוגיות):

½1 כוסות קמח תופח

1 כוס ספיישל K עם אגוזי לוז

¼ כוס דבש

½ כוס סוכר חום

½ כוס שקדים טחונים

1 כפית תבלין סודי לעוגות (או חצי כפית קינמון וקצת הל, פלפל אנגלי ואגוז מוסקט)

1 ביצה

2 כפות וניל

150 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה:

מערבבים את החמאה עם הסוכר

והביצה

והדבש

והווניל

מוסיפים את השקדים הטחונים

והקמח

והקינמון/תערובת התבלינים

בסוף מוסיפים ביד את הספיישל K

שמים את הבצק המוכן במקרר לשעה

מוציאים, מכינים כדורים קטנים (רצוי בידיים רטובות) ומשטחים אותם לכדי עוגיות

לשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של 2-3 ס"מ בין עוגייה לעוגייה

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה, עד שמשחים ונוצרים סדקים קטנים על פני העוגיות

הערות:

1. אפשר להחליף את החמאה ב-¾ כוס שמן.

2. אפשר לשחק עם כמויות הדבש והסוכר, כל עוד זה מסתכם ב-¾ כוס סך הכל.

3. העוגיות תופחות. לרוחב! אז הן צריכות להיות קטנות כשמכניסים אותן לתנור ועם מרווחים מספיק גדולים ביניהן.

בתיאבון!

מיכל יפה