עוגיות מרוקאיות – ריפעת

עוגיות ריפעת,עוגיות מרוקאיות נהדרות לצד קפה או תה. ובסוף המתכון גם בונוס.

בחורה עם מחשב נייד

מכל העוגיות שאני מכינה ובכלל שאחרים מכינים ואני אוכלת הכי הכי אני אוהבת עוגיות יבשות כאלה שטובלים בקפה או תה או סתם מנשנשים.

כאלה הן עוגיות-מציות ריפעת. עוגיות מרוקאיות נפלאות שמתאימות בדיוק למילוי צנצנת העוגיות ובדיוק לתקופת החורף,העונה האהובה עליי.

את המתכון  מצאתי לפני שנים בעיתון כלשהו ומאז הוא איתי.

בסוף המתכון יש גם בונוס:)

מצרכים:

1/2 ק"ג קמח

1/2 כוס שמן

1 כוס סוכר

2 ביצים קטנות

1 אבקת אפיה

1/2 כוס שומשום

1/4 כוס מיים

כפית גרידת תפוז

יש המוסיפים גרגירי אניס. אישית לא אוהבת את הטעם.

קורט מלח

ההכנה:

לחמם תנור ל 180 מעלות

במטרפה ידנית לטרוף יחד את כל החומרים מלבד הקמח.

להוסיף את הקמח  כל פעם קצת עד קבלת בצק נוח,רך ומעט דביק.

לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר לחצי שעה.

על נייר אפיה מקומח קלות לרדד את הבצק לריבוע בגודל תבנית תנור גדולה.

להעביר את הבצק עם הנייר לתבנית אפיה.

בעזרת מזלג לחורר את הבצק ובעזרת גלגלת או סכין לחתוך לריבועים או מעוינים.

לאפות כ25-30 דק' עד שהעוגיות בצבע חום בהיר והשוליים כהות יותר.

להוציא מהתנור,לקרר היטב, להפריד את העוגיות ולאחסן בצנצנת סגורה.

הבטחתי בונוס נכון? יפה. חוץ מאהבתי לכתיבה,בישול  ואפיה אני חובבת ספרים והרבה. ועל ספר טוב תמיד שמחה להמליץ. ממליצה בחום על הספר "אור בין האוקיינוסים" .

תכינו עוגיות,תקראו ספר טוב,תחייכו ושבוע נהדר לכולנו.