משום מה יש לי התקף עוגיות.אני אוהבת בלילה 2 כאלו עם הקפה שלי והקנויות?
מה לעשות שאינן דומות.
בזכרוני עולות העוגיות של מאמי שלי שהיתה אופה וממלאה קופסאות אלומיניום מצויירות ענקיות בהן .
בכל יום בחורף כשאבא הגיע מהעבודה ואחרי הארוחה ישבנו לפטפט ולצחוק הכנתי לנו קפה וצלחת עוגיות שחוסלו בדקה .
אחר כך כשבגרתי והתחתנתי עם דרלינג והוא עבד בחוץ כשהגשם מרטיב את בגדיו ,עלה לאמא להחליף את הבגדים הרטובים ויושב לתה ועוגיות .
אמא כבר לא יכולה לאפות עוגיות אבל אני כן .
משלימה לה קצת טעמים .
כשקבלתי את ממרח הנוגט הזה החלטתי להעביר את הטעם לעוגיות החמאה שלי ושיניתי קצת מהרכיבים. הן טעימות אששש
לכו להכין איתי .
צריך –
500 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
5 כפות ממרח נוגט של קרם נוגט לבן של LE ROY RENE
100 גרם סוכר לבן או חום בהיר
כמה טיפות שמן נירולי מרוכז (ממנו מכינים מא זאהר -יש בחניות תבלינים בבקבוקונים קטנים)
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
שקדים לקישוט
לשים את כל החומרים יחד ואם צריך מוסיפים כמה טיפות מים עד לאיחוד החומרים ולא יותר.
יוצרים 2 גלילים ועוטפים היטב
מקררים שעה במקרר למיצוק החמאה
מוציאים ופורסים פרוסות של כחצי ס"מ וכל פרוסה כזו מעצבים לכדור ומניחים על נייר אפיה בתבנית במרווחים.
מניחים שקד בלחיצה על כל דכור כזה ואפשר גם פיסטוקים או בוטנים .
אופים ב180 מעלות טורבו עד שהן תופחות וצבהן כשנהב כהה ולא יותר .
לא לזוז מהתנור כי הן נשרפות בקלות .זה לוקח כ15 דקות.
צננו היטב ופזרו אבקת סוכר.
אני אוהבת אותן כך .
הן לא מתוקות מדי וטעמן כצפיחית בדבש .
תכפילו כמויות מראש . רק אמרתי .
ניתן להשיג בקניון גבעתיים בדוכן Le roy rene או באתר:
https://www.iscalisson.com/Catalog.asp?Page=NewShowProd.asp&PRodID=1458244