עוגיות לפורים: רעשנים לאכילה

משתעשעים במטבח עם עוגיות בצורת רעשנים ומכינים משלוח מנות מקורי

בף בורגיניון בצלחות אישיות (צילום: פאני רוטשטיין)

הוצאנו היום מהמחסן את קופסת הרעשנים, לקראת פורים. הבנות שמו ערימה גדולה של רעשנים על השולחן, אז החלטתי להוסיף לחגיגה רעשנים מתוקים, לאכילה.
הזמנתי את הבנות למטבח, להפשיל שרוולים וליצור עוגיות בצורת רעשנים. אפשר להתפנק איתם בבית או להכין כמשלוח מנות לחברים, לדודים או לסבא ולסבתא.

עוגיות רעשנים

מצרכים לבצק לבן :
100 גרם חמאה (להמיס במיקרוגל כ-20-30 שניות, רק עד שיתרכך מעט)
1/2 כוס סוכר
2 כפות חלב
1 וחצי כוסות קמח
מצרכים לבצק חום :
100 גרם חמאה (להמיס במיקרוגל כ-20-30 שניות, רק עד שיתרכך מעט)
1/2 כוס סוכר
2 כפות חלב
1 וחצי כוסות קמח
2 כפות קקאו
כלים :
12 – 14 שיפודי עץ – משרים בקערה עם מים לפחות 10 דקות לפני השימוש
חותכני עוגיות קטנים בצורות שונות
אופן ההכנה :
1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. שמים בקערה אחת את החומרים של הבצק הלבן ולשים בידיים לבצק אחיד.
3. שמים בקערה שנייה את החומרים של הבצק החום ולשים בידיים לבצק אחיד.
4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים במערוך כל בצק בנפרד לעובי של 1 ס"מ (חשוב שיהיה עבה, כדי שאפשר יהיה לנעוץ את השיפוד).
5. חותכים את שולי הבצק לצורה של מלבן גדול.
6. מסמנים על הבצק בצורת המלבן, מלבנים קטנים (בין 6 ל-8).
7. בעזרת החותכנים, קורצים צורה בצד ימין של הבצק, באמצע (משאירים מעט שולים, כדי שהבצק לא יקרע).

8. אם קורצים צורות שונות, מוודאים לקרוץ אותה כמות מכל צורה מהבצק הלבן ומהבצק החום.
9. מוציאים את הצורות שקרצתם ומחליפים בין הבצקים (שמים לב/פרפר/כוכב לבן בתוך הבצק החום ולהפך).
10. משאריות הבצק אפשר להכין עוד מלבני בצק, או ליצור צורות שונות לעוגיות רגילות.
11. נועצים בזהירות שיפוד לתוך כל עוגיה ב-1/3 הימני של המלבן (ידית הרעשן).
12. מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

13. אופים כ-15 דקות, עד שמזהיב ומשאירים בתבנית עד להתקררות מלאה, לפני שמרימים מהתבנית.
אפשר לסיים בשלב זה, לארוז כל רעשן בצלופן ולקשור בסרט, או להניח את כל הרעשנים על צלחת הגשה יפה או בצנצנת גדולה, כמו זר פרחים (מומלץ לשים בצנצנת זכוכיות קישוט לנוי, כדי ששיפודי העוגיות לא יזוזו) או לקשט את העוגיות בג'ל לכתיבה עם נצנצים (ג'ל לציור על עוגיות / עוגות).