עוגיות יוגורט מלוחות ופיקנטיות

עוגיות יוגורט מלוחות ופיקנטיות שכייף לנשנש.

לפני כשבוע קיבלתי לטעימה וניסוי יוגורט ביו 1.5%שומן למזיגה של תנובה.

לא עוד גביעים קטנים כי אם קנקן של 1.5 ליטר.

טעמו של היוגורט מצויין. חמיצות עדינה ומרקם נעים ומרענן.

ניתן לאכול אותו כמו שהוא,להוסיף גרנולה ביתית פירות או ירקות למינהם ואפשר כמובן להכין ממנו סוגי מאפים.

החלטתי להכין ממנו עוגיות פיקנטיות שזכורות לי מבית הוריי. מתכון ישן נושן ששמחתי מאוד לחדש.

מצרכים:

100 גר' חמאה או מחמאה רכה מאוד

200 מ"ל יוגורט שזה גביע אחד או כוס חד פעמית מלאה

2.5 כוסות קמח

1/4 כפית מלח

3 כפות שומשום

לתוספות: חופן עירית יבשה,חצי כפית פפריקה מתוקה,חופן בזיליקום יבש,חופן זעתר

שמים בקערה את הקמח יוצרים גומה ולתוכה מכניסים את החמאה,היוגורט,מלח ושומשום.

מערבבים היטב עד קבלת בצק אחיד,נוח ומעט דביק. ( אם מרגישים שדביק מדי מוסיפים מעט קמח)

מחממים תנור ל180מעלות.

מחלקים את הבצק לשניים ומחליטים איזה תוספות רוצים.

אני הוספתי לחלק בצק אחד פפריקה ועירית יבשה וחלק נוסף השארתי טבעי כמו שהוא.

על נייר אפייה מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 1.5 ס"מ לערך וקורצים עוגיות.

מפזרים למעלה מעט שומשום או עירית.

מניחים על תבנית מצופה בנייר אפיה ואופים ב180 מעלות כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

שימו לב שמבחר האפשרויות לעוגיות האלה הוא גדול. אפשר לחלק את הבצק לשלושה חלקים ולהוסיף תוספות לכל חלק וחלק. הכל לפי הטעם האישי.

לצד העוגיות תכינו לכם קערית של יוגורט עם קצת עירית ותטבלו בה את העוגיות.

כמה שזה טעים!