עוגיות טחינה מטריפות

עוגיות טחינה ושומשום

כולם יודעים על ההתמכרות לטחינה בביתי ובמיוחד למותג אחווה -ולא לא משלמים לי על הפרסום .

אחווה בשבילי היא ילדות .פעם קראו לה אחדות והיום אוחדו אחווה ואחדות יחד וביום זה שהעם אמור מאוחד

יצא שהמתכון שלי במקריות מצמררת בא בדיוק בזמן.

לכו להכין עוגיות מופלאות בין רגע ושבו עם המשפחה תרגישו כמה חשובה אהבה כזו בבית .

תפיצו אור לגויים . קחו איתכם לכל מקום עוגיות כאלו .

למצרכים –

600 גרם קמח .(אפשר מלא-יוצא מצויין)

כוס מידה גדושה טחינה (הפעם השתמשתי באורגנית מלאה)

כוס מידה סוכר חום בהיר

2 שקיקי אבקת אפיה

נטורינה/מחמאה/חמאה 150 גרם רכה מאוד

תמצית וניל/קינמון/כל תבלין אהוב

והחידוש קליפת לימון מלימון צהוב וגדול מגוררת דק.

לציפוי – שומשום

לשים בצק נעים מהרכיבים חוץ מהשומשום רק עד שהוא מתגבש ואפשר בפולסים במעבד מזון .

משטחים ועוטפים בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה .

מוציאים ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ  בין 2 ניירות אפיה – כך זה לא נדבק .

קורצים עוגיות בקוטר 2/3 ס"מ .זה מספיק כי הן מתפשטות מעט ותופחות.

מברישים במעט מים .

מניחים בקערית שומשום וטובלים בו כל אחת מהעוגיות הרטובות.

מניחים בתבנית מצופה בנייר אפיה משומן מעט.

אופים בתנור חם 180 מעלות כ-15 דקות .

לא לזוז מהן שלא תשרפנה לנו .

לשמור בקופסה אטומה ולהתענג .

https://api-mail.walla.co.il/email/264486420/attachment/%251019A7A1BE99526D135CFC071356AC997435C6F2

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.