עוגיות חמאת בוטנים ובוטנים משובבים.

עוגיות בוטנים וחמאת בוטנים

יושבים בסלון וצופים בטלביזיה כשבחוץ קור אימים וגשם שלא מפסיק?

בא לכם משקה חם? ברוררר

ומה עם משהו נעים לנגוס בו?

עוגיות קטנות מתקתקות מצופות שבבי בוטנים פריכים .זהו.לכו להכין .

יש להן טעם של עוד ומי שמת על במבה פשוט יזרח -רק זהירות מאלרגיים לבוטנים כי יש לי אחת כזו בבית .

להחומרים לבצק –

500 גרם קמח לבן או מלא

150 גרם חמאה/מחמאה לפרווה

5 כפות חמאת בוטנים (תומר מייבאים אחת מעולה ובהמשך תמונה שלה)

150גרם סוכר

1 שקיק אבקת אפיה

לציפוי-

50 גרם שבבי בוטנים (אפשר גם יותר למי שמכור)

1/4 כפית קינמון

סוכר חום בהיר .

 

במעבד מזון או ידנית יוצרים במהירות בצק מהחומרים האמורים .

מוציאים מהמעבד ויוצרים גלילים בעובי 3 ס"מ בידיים משומנות

עוטפים היטב כל גליל ומצננים במקרר לשעה למיצוק החמאה .

מוציאים מהמקרר וחותכים כל גליל לפרוסות של ס"מ וחצי .(1 וחצי)

בקערית מערבבים שבבי סוטנים סוכר וקינמון .

פוחסים כל עוגית בקערית והציפוי ידבק להן .

אופים 15 דקות בחום 180 מעלות (הכי טוב בטורבו)

אם צריך עוד בודקים ואופים כי כל תנור ופעולתו וחומו.

מקררים היטב ואורזים בקופסה אטומה .

בערב כשכולם יתאספו בבית שלפו את הקופסא וכולם יתעלפו…

וכך נראית חמאת הבוטנים הטעימה הזו . חפשו אותה על המדפים.

תהנו .

https://api-mail.walla.co.il/email/1880578288/attachment/*5D346653F661

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.