עוגיות חמאה שוקולד-וניל

לא צריך סיבה מיוחדת לנשנש עוגיות חמאה, עם הקפה או בלעדיו, אבל לנו היתה סיבה לחגיגה להכין עוגיות חמאה בקלי קלות ובמגוון צורות

גיסתי ילדה. מהרגע שאחי הודיע שהם נכנסו לחדר הלידה, הבנות בהתרגשות כזו גדולה ובלי סבלנות מתי יוכלו לראות את התינוקת, אז החלטתי לתעל את המרץ שלהן להכין משהו מתוק להורים הטריים. הכנתי להן בצק לבן ובצק חום, אחד בטעם וניל והשני בטעם שוקולד. הוצאנו חותכני עוגיות בצורות של חיות, שמתאימות לאווירת חדר המשחקים והן התחילו ליצור. הן הפתיעו אותי וגם ערבבו חלק מהבצק ויצרו בצק שלישי חום-לבן.
בסיום האפיה קישטנו את העוגיות ורק חיכינו לטלפון, שיודיע שאנחנו יכולים לבוא לראות את הנסיכה החדשה, שנכנסה למשפחה.
promo_long

עוגיות חמאה שוקולד-וניל

מצרכים:
4 כוסות קמח תופח
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 ביצים
1 סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
לתערובת עוגיות השוקולד – 3 כפות אבקת שוקולד ממותקת כמו שוקולית
DSC_7578
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת מערבל עם וו הלישה את כל המצרכים פרט לביצים ולאבקת השוקולית ומערבבים עד שנוצרים פירורים.
2. מוסיפים את הביצים וממשיכים ללוש עד יצירת בצק.
3. מחלקים את הבצק ל-2. חלק אחד מעבירים לקערה נפרדת ולחלק שנשאר בקערת המערבל מוסיפים את השוקולית. ממשיכים ללוש עד שכל השוקולית נטמעת בתערובת.
4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, בעזרת חותכנים יוצרים צורות שונות ושמים את העוגיות על תבניות מרופדות בנייר אפיה.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל-12-15 דקות.
6. כשהעוגיות קרות אפשר לקשט אותן בג’ל לכתיבה עם נצנצים (ג’ל לציור על עוגיות/עוגות) או בשוקולד מומס.
IMG_3903