עוגיות חמאה ליום המאה

אנחנו מגדלים דור אחר.
אני חושבת שלא היינו כאלה…
איתם- כל רגע הוא סיבה למסיבה:)

"כשהיינו ילדים, את זוכרת…"

כשהיינו ילדים, ההורים היו חוגגים איתנו במסיבות חנוכה. בעיקר בגן, אני זוכרת במיוחד את סביבון ההפתעות הענק שירד מהתיקרה!
זה היה מרגש. הסביבון, ההפתעות וכל הביחד'נס הזה.

אח"כ היינו חוגגים את "יום האם", לרוב בהכנת שי יצירתי במיוחד, בשיעור מלאכה. כל אחד באופן אישי.

נדמה לי שלא הזמינו את ההורים שלנו "כל שני וחמישי" לפעילות עם תחנות והפעלות וטקסים ועניינים.

ואולי כן, אבל מנקודת מבטי כילדה, נדמה לי שהיו פחות "סימפוזיונים" מאשר יש היום.

היום? זה אחרת!

היום, כל יום שעובר, הוא סיבה למסיבה.

אנחנו מוצאים את עצמינו מתנדבים, מפעילים, מארגנים…

פעם זה פיקניק כיתתי לפתיחת השנה (הרי הכיתה צריכה להתגבש, לא??)

ופעם חוגגים בבית הספר שישי של ראש חודש, בטקס חביב. וכשילדך מקבל "נקודת אור", שזו תעודת הוקרה והכרה, אתה מתייצב (בגאווה. שלא יישמע חלילה שאני מתלוננת…)

יש גם "כוכב השבוע", ופעילות יצירה משותפת לחנוכה, ויריד מכירות, ויום המשפחה.. אינספור פעילויות הורה וילד.

והיום, מי יודע מה חגגו היום?

היום בהחלט היתה סיבה למסיבה!!

היום ציינו בבית הספר את יום המאה! מאה ימי לימודים מאז ראשית תשע"ח.

ידעתם שחוגגים את היום הזה? לא ידעתם? אז הנה, עכשיו אתם יודעים.

unnamed (12)

ומה עושה אמא, שהבת שלה בכיתה א', וחוגגת מאה ימים ראשונים ללימודים בחייה??

נכון!

משקיעה באפיה. גם זמן איכות אמא- ובת, שהרי אפינו ביחד.

וגם פינוק לילדי הכיתה.

הכנו ביחד עוגיות חמאה נימוחות, שהפכו בין רגע- למדליות! שכל ילד ענד על צווארו, לכבוד חגיגות המאה. אלה היום מדליות 100-ממות.

ואיך מכינים?? הנה המתכון המשובח:

200 גרם חמאה- שהופשרה כחצי שעה על השיש.

3/4 כוס סוכר

2.5 כוסות קמח

1 ביצה

—————————————————-

להקציף במיקסר את החמאה הרכה.

להוסיף סוכר

להוסיף קמח וביצה

ללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד.

לקמח משטח עבודה, לרדד לעובי של 1/2 ס"מ ולקרוץ עיגולים.

—————————————————

לפני האפיה:unnamed (23)

בתמונה: אפשר לבחור כמובן את גודל המדליה. אני בחרתי בעיגול הגדול.

unnamed

בתמונה: שימו לב לחור בראש העוגיה. 

כך נוכל להשחיל לאחר האפיה את השרוך שיאפשר לתלות את המדליה על הצוואר.

אני עשיתי חור בעזרת קש.

—————————————————

אחרי האפיה:

לאחר שהעוגיות מתקררות, נשחיל בכל אחת שרוך (שיהיה מספיק ארוך), ונקשור אותו.

קישוט:

אפשר לקשט בשוקולד מומס, או ברויאל אייסינג צבעוני.

unnamed (13)

בתמונה: רויאל אייסינג בשלל צבעי הקשת

הנה, תראו איך בחרנו לקשט.

unnamed (2)

בתמונה: העוגיות מתקשטות

unnamed (4)

unnamed (6)

בתמונה: יששששששששששש, הגיע יום המאה!!

unnamed (10)

בתמונה: הכי אהבה! בלי הסברים..

הפרוייקט הבא, הוא יום הורה- מורה! הרגע הגיעה הודעה במייל. יש שבועיים להתכונן, אז קדימה!! לעבודה.

שתהיה לכם שבת מופלאה, מלאה בעוגיות חמאה,

נגה

Noga Efraim

רוצים לראות עוד מהעוגיות המעוצבות? היכנסו אליי לדף העיסקי. Noga – Sweet Designs