עוגיות גרנולה וטחינה

מתכון, מהטובים שדגמתי עד היום לעוגיות שיבולת שועל. מי שאוהב חלבה, אגוזי לוז ושוקולד יחגוג בגדול!!!!

DSC_0650SS

המתכון של העוגיות, הינו מתכון של השף יותם אוטלנגי. אחד הטובים שטעמתי ממשפחת עוגיות השיבולת שועל. להכנת העוגיות, מומלץ להשתמש במשקל דיגיטלי על מנת להגיע לאיכות ולהצלחה מקסימלית. קיבלתי במתנה טחינה וחלבה של חברת "אחווה" ולצורך הכנת העוגיות השתמשתי הן בטחינה והן בחלבה של "אחווה". אהבתי את התוצאה והרי היא לפניכם.

למצרכים:

80 גרם חמאה

50 גרם סוכר חום

110 גרם סוכר לבן

1 ביצה טרופה

60 גרם טחינה

50 גרם קמח

1/2 כפית אבקת אפיה

140 גרם שיבולת שועל

100 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים עם סכין חדה

100 גרם חלבה חתוכה לקוביות

60 גרם שוקולד מריר

להכנה:

1. לשים את החמאה, 2 סוגי הסוכר בקערת המיקסר עם וו גיטרה ולעבד 3 דקות. תוך כדי להוריד בעזרת לקקן את העיסה מדפנות המיקסר ולהמשיך לעבד.

2. להוסיף את הביצה לאט לאט תוך כדי הקצפה. כל פעם מעט ביצה. עוד 3 דקות.

3. להוסיף לקערת המיקסר את הווניל, הטחינה, הקמח והאבקת אפייה. לעבד יחד.

4. להוסיף את השיבולת שועל והאגוזים הקצוצים. לעבד שוב עד איחוד.

5. ליצור כדורים בגודל בינוני מהמסה בידיים רטובות (קטן יותר מכדור פינג פונג). ולהניח על תבנית עם נייר אפייה במרחקים אחד מהשני (הן משתטחות)

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 8 דקות.

7. לאחר 8 דקות לשלוף לשנייה מהתנור ולהניח במרכז כל עוגייה קוביית טחינה.

8. לאפות שוב לעוד 5 דקות.

9. לצנן היטב. העוגיות רכות. הן מתקשות אחרי שהן מתקררות.

10. להמיס שוקולד במיקרו. לזזלף פסים על כל עוגייה.

11. לצנן ולארוז.2S

מושלם, נכון?