עוגיות ג'ינג'ר חגיגיות

העוגיות של אירה מלאך כל כך צבעוניות, יפות, טעימות ושונות מכל מה שהכרנו, שכשטעמנו אותן במערכת סלונה היינו חייבות להביא לכולכן את המתכון. עוגיות עם ניחוחות של ארצות קרות ורחוקות, עכשיו אצלכם במטבח

בחורה עם מחשב נייד

עוגיות ג'ינג'ר. צילום: אירה מלאך

מה צריך?

100 גרם סוכר

200 גרם דבש

2.5 כפיות ג'ינגר יבש  (כתבלין אפשר להשיג בכל סופר)

3 כפיות קינמון טחון

1.5 כפיות – שטוחות ציפורן טחון

20 גר' סודה לשתיה

חצי כפית מלח

125 גר' חמאה חתוכה לקוביות

525 גר' קמח רגיל (לא תופח)

1 ביצה

עוגיות ג'ינג'ר. צילום: אירה מלאך

עוגיות ג'ינג'ר. צילום: אירה מלאך

עוגיות ג'ינג'ר. צילום: אירה מלאך

אופן ההכנה

בסיר גדול מערבבים את הדבש עם התבלינים – סוכר, ג'ינג'ר, קינמון, ציפורן.

מערבבים טוב תוך כדי חימום לתערובת חלקה עד כמה שאפשר.

כשהתערובת מתחילה לרתוח (מופיעות בועות), מכבים את האש ומוסיפים סודה לשתיה.

הוספת הסודה תגרום לתערובת לתפוח בצורה משמעותית – לא להיבהל! לערבב היטב.

כשהתערובת עודנה חמה – מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שלא רואים את קוביות החמאה והן נטמעות היטב בתערובת.

לחכות מעט שהתערובת תתקרר, ולהוסיף את הביצה (חשוב לחכות כדי שלא תצא לכם שקשוקה).

מעבירים את התערובות לקערה ומוסיפים לאט את הקמח.

כשמתחיל להיווצר בצק מוצק ולא נוזלי, מעסים עם הידיים עד שהוא הופך לגמיש ולא מתפורר.

 הבצק המוכן לפני האפיה אמור לשקול בערך קילו אחד.

 ליצירת המילוי הצבעוני והשקוף: לרסק סוכריות צבעוניות בחור שיוצרים בעוגיה. הסוכריות נמסות באפיה ויוצרות את המילוי.

 כשהבצק מוכן צרים עוגיות בצורות שרוצים ואופים כ – 8 – 10 דקות בתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות.

ליצירת הקישוטים: קונים בכל חנות אפיה "רויאל אייסינג", מוסיפים מים ומקשטים איך שאוהבים עם קונוסים שמכינים מנייר אפייה וראש דק לקישוט.

 בתאבון!

— לכל שאלה – iren malah בפייסבוק —