עוגיות אמריקה

חמאת בוטנים. שוקולד. עוגיות לנשמה.

הפוסט היום מוקדש לחברתי האהובה שושנה, שנסעה לנוח קצת באמריקה והשאירה אותי עם חתלתול רקום ושמיכה למעוד בה.

לפעמים, מגיע יום ראשון בבוקר ואני מתעוררת בלי כח. לא נכון. תמיד מגיע יום ראשון בבוקר ואני מתעוררת בלי כח. סופי השבוע, המוקדשים לבילוי של זמן איכות עם הצאצאים, הם מתישים כשם שהם איכותיים. ואז אני קמה להכין את ארוחת העשר לשמשון, ומגלה שנגמרו העוגיות להפסקה של 12. מה עושים? מוציאים חבילת חמאה שתתידד עם טמפרטורת החדר עד שכולם יוצאים מהבית, ואז חולטים קנקן של תה ומכינים בחמש דקות עוגיות אמריקה. ולמה אמריקה? כי חמאת בוטנים ושוקולד. וגם כי סודה לשתיה. רק האמריקאים מוסיפים סודה לשתיה לכל מתכון שכבר יש בו גם אבקת אפיה.

w milk

עוגיות אמריקה: חמאת בוטנים ושוקולד

המצרכים הדרושים לכ-40 עוגיות

חצי כוס חמאת בוטנים לטעמכם – אפשר חלקה ואפשר עם שברי בוטנים
100 ג' חמאה בטמפרטורת החדר
ביצה אחת טרופה
2 כפיות חלב
מעט תמצית וניל, או שקיק אחד של סוכר וניל
3/4 כוס סוכר דמררה
כוס ורבע קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
כוס פצפוצי שוקולד המועדפים עליכם

כלים ספציאל

כוס, כפית וכף
קערה, מרית – היום הן סולו, בלי להקה.
תבניות התנור, מרופדות בנייר אפיה או במשטח סיליקון

אופן ההכנה

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

מערבבים בקערה את החמאה, חמאת הבוטנים, סוכר, ביצה, וניל וחלב. מוסיפים פנימה את הקמח, המלח, אבקת האפיה והסודה לשתיה. מערבבים היטב לקבלת בצק רך ודביק מאוד.

מערבבים פנימה פצפוצי שוקולד.

מניחים על התבנית כפיות גדושות של התערובת. אופים ב-180 מעלות כ-10 דקות, עד שהן מזהיבות קלות בשוליים אך עדיין רכות למגע. מוציאים לקירור.

collage

אופן האכילה: עם כוס חלב, ומול סרט אמריקאי, או מול פול סיימון, היוצר האמריקאי האהוב עלי בעולם כולו.

[youtube vCbOEZ8c8dM nolink]

זה הכל לעת עתה. היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

 

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥