עוגות פרג אישיות בקצפת וחלבת פקאן

עוגות פרג אישיות בקצפת וחלבת פקאן

https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/leazohar/files/2017/01/gnn6jt6nv7dffl8v2ld.jpg

כשיש לי אורחים חשובים אני אוהבת לפנק אותם כמו שסבתא היתה עושה ומכינה עוגות אישיות .

כל אחד קיבל טיפול אישי ונהנה ממנתו .

את העוגות הללו הכנתי משילוב של מתכונים שאנינושאת עמי .

יש בהם מאירופה וגם מארץ ישראל שלי -חלבה טובה עם פיסטוקים .

כשהכנתי אותם החבאתי מכוסה במקרר שלא יראו את ההפתעה וכשפתחתי העניים נפערו ובחיי שאף פירור לא נותר .

תכינו בתבניות קטנות כשהסעודה דשנה ובגדולות יותר כשזה "לקפה ועוגה"

מובטחת לכם שיחה ותשומת לב ליצירה הזו .

 

 

לעוגות הפרג האישיות עם קרם חלבה פקאן של ממלכת החלבה
צריך-
1 אריזה של קמח תופח (350 גרם)
4 ביצים גדולות
1 מיכל שמנת חמוצה
במיכל הריק של השמנת חמוצה ממלאים שמן חמניות, או שמן תירס (להכנת מתכון פרווה), או 150 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר
2 כפות גדושות פרג טחון
1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
2 מכלי שמנת מתוקה
200 גרם חלבה עם פקאן סיני של “ממלכת החלבה” – מפוררת דק בעדינות לפירורים דקים בעזרת הידיים

לסירופ להרטבת העוגה צריך-
200 מ”ל מים
200 גרם סוכר
1 שקיק סוכר וניל
כמה טיפות מיץ לימון
קורט מלח
3 כפות ליקר כלשהו אני הוספתי ליקר שקדים.
מכינים את הסירופ בסיר קטן ולא מסמיכים אותו.


להכנת העוגה-

  • בקערה גדולה שמים קמח תופח, ביצים, סוכר, שמנת חמוצה, שמן או חמאה, 2 כפות פרג וכפית לימון מגורדת. מעבירים לתבנית בינונית 20/30 ס”מ. אופים את העוגה עד שהיא מזהיבה.

 

להכנת הקרם-

  • מקציפים את השמנת מתוקה ומערבבים אותה בעדינות בתנועות קיפול עם פירורי החלבה עם פקאן שפוררנו דק בידיים.
  • מצננים את העוגה וחותכים אותה למנות אישית בעזרת חותכן מתאים, או אופים את העוגה בתבניות אישיות לסברינה.
  • כל מנה אישית חותכים באמצע כך שייווצר “כריך” המחובר בקצהו. מרטיבים בסירופ את 2 החצאים בעזרת מברשת.
  • פותחים בזהירות כל כריך ומורחים קצפת על החצי התחתון וסוגרים. מורחים קצפת גם על החצי העליון ואת שאריות העוגה מהחיתוך מפוררים ומפזרים בעדינות על הקצפת. מקשטים בדובדבנים.
  • מקררים היטב לפני ההגשה .
  • תהנו.

https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/leazohar/files/2017/01/gm78w4cnnj72q0p1azzc.jpg

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.