עוגות השמרים של מייקו…

 

 

 

 

 

עוגת שמרים גבינה של מייקו לא אפויה

עוגת שמרים גבינה של מייקו חתוכה

בצק שמרים –

 

קילו ורבע קמח בערך

 

50 גרם שמרים טריים בלבד מומסים בחצי כוס מים חד פעמית וכפית סוכר

 

200 גרם חמאה או מרגרינה

 

200 גרם סוכר לבן

 

2 שקיות סוכר וניל

 

כוס חלב של 200 מיל

 

2 ביצים

 

 

ממסים את החמאה/מרגרינה

 

מוסיפים לה את שאר החומרים ולשים לבצק נוח לעבודה אן חסר קמח מוסיפים . משמנים

 

אותו היטב ומשאירים לתפוח מכוסה בטמפרטורת החדר .

 

לשים כך פעמיים ומתפיחים .

 

ממלאים במליות השונות

 

למלית גבינה –

 

1 גבינת טוב טעם 9%

 

1 שמנת חמוצה

 

2 כפיות גדושות קורנפלור

 

חצי שקית אבקת אפיה

 

5 כפות סוכר לבן גדושות

 

חלבון ביצה (החלמון למריחה על הבצק

 

50 גרם צימוקים כהים(אוזבקים) שרויים במים רותחים לרבע שעה ומסוננים .

 

 

מערבבים היטב וממלאים לשטרודל או צורה שבא לכם

 

 

למלית פרג –

 

/

 

150 גרם פרג טחון טרי

 

5 כפות גדושות סוכר

 

כוס חלב 200 מיל

 

30 גרם חמאה

 

כפית תמצית רום

 

כפית קליפת תפוז מגוררת

 

5 ביסקוויטי פתי בר גרוסים

 

 

מרתיחים את החלב החמאה והפרג עם הסוכר כרבע שעה

 

מוסיפים רום ותפוז מרתיחים עוד דקותיים ,מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים היטב הם יספגו את הנוזלים המיותרים .

 

מצננים ואפשר כשפושר, למלא עלה בצק שרידדנו

 

מורחים על כל הבצק המרודד ומגלגלים לגליל עבה הוא יהיה משולב בבצק.

 

מורחים ביצה טרופה מתפיחים שוב ואופים .

 

 

למלית תפוחים –

 

מבשלים תפוחים עם סוכר ומעט מים לריבה לא מתוקה מאוד

 

לכל קילו תפוחים 350 גרם סוכר .

 

אני הוספתי וניל

 

מוזמנים להוסיף קינמון וקליפת לימון ,צימוקים ואגוזים .

ממלאים עלה בצק מרודד מגלגלים או יוצרים צורה שרוצים מורחים חלמון ביצה טרוף במעט שמן מתפיחים שוב ואופים עוגת גבינה שמרים של מייקו לא אפויה

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.