בצק שמרים –
קילו ורבע קמח בערך
50 גרם שמרים טריים בלבד מומסים בחצי כוס מים חד פעמית וכפית סוכר
200 גרם חמאה או מרגרינה
200 גרם סוכר לבן
2 שקיות סוכר וניל
כוס חלב של 200 מיל
2 ביצים
ממסים את החמאה/מרגרינה
מוסיפים לה את שאר החומרים ולשים לבצק נוח לעבודה אן חסר קמח מוסיפים . משמנים
אותו היטב ומשאירים לתפוח מכוסה בטמפרטורת החדר .
לשים כך פעמיים ומתפיחים .
ממלאים במליות השונות
למלית גבינה –
1 גבינת טוב טעם 9%
1 שמנת חמוצה
2 כפיות גדושות קורנפלור
חצי שקית אבקת אפיה
5 כפות סוכר לבן גדושות
חלבון ביצה (החלמון למריחה על הבצק
50 גרם צימוקים כהים(אוזבקים) שרויים במים רותחים לרבע שעה ומסוננים .
מערבבים היטב וממלאים לשטרודל או צורה שבא לכם
למלית פרג –
/
150 גרם פרג טחון טרי
5 כפות גדושות סוכר
כוס חלב 200 מיל
30 גרם חמאה
כפית תמצית רום
כפית קליפת תפוז מגוררת
5 ביסקוויטי פתי בר גרוסים
מרתיחים את החלב החמאה והפרג עם הסוכר כרבע שעה
מוסיפים רום ותפוז מרתיחים עוד דקותיים ,מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים היטב הם יספגו את הנוזלים המיותרים .
מצננים ואפשר כשפושר, למלא עלה בצק שרידדנו
מורחים על כל הבצק המרודד ומגלגלים לגליל עבה הוא יהיה משולב בבצק.
מורחים ביצה טרופה מתפיחים שוב ואופים .
למלית תפוחים –
מבשלים תפוחים עם סוכר ומעט מים לריבה לא מתוקה מאוד
לכל קילו תפוחים 350 גרם סוכר .
אני הוספתי וניל
מוזמנים להוסיף קינמון וקליפת לימון ,צימוקים ואגוזים .
ממלאים עלה בצק מרודד מגלגלים או יוצרים צורה שרוצים מורחים חלמון ביצה טרוף במעט שמן מתפיחים שוב ואופים