למי אין עוגה של אמא?
עוגה שמלווה אותך מהילדות עד שאת מתבגרת ואז יום אחד את מוצאת את עצמך מתקשרת מהבית שלך ושואלת: אמא , איך מכינים את העוגה שלך? נו זאת, העסיסית, עם תחתית תפוזים וריבת שזיפים ומעל הכל קצף של חלבונים וקוקוס. הטעימה הזו?
ואז את מנכסת אותה לעצמך.
לא, את לא מכינה אותה בעצמך, מה פתאום, אמא מכינה אותה לך.
זה הכיף שלה ושלך . היא לך – ואת לה.
אבל המתכון אצלך עד ליום שבו את מתחילה להכין אותה בעצמך.
והיא טעימה.
והיא נהדרת.
והיא עסיסית.
והיא מפליאה בפשטותה וטעמה את כל מי שנוגס בה.
בלי הוד והדר מיוחדים, עוגה פשוטה רק עם טעם נפלא של ילדות.
ילדות נפלאה.
אז גם לי יש עוגה של אמא (אחת ממליון העוגות והעוגיות שלה) שאולי הכי אהובה עליי מבין כולן.
התחתית היא סוג של בחושה רכה, מעל ריבת שזיפים ביתית ומעל הכל קצף חלבונים וקוקוס.
הקצף הזה נאפה בחום נמוך ומקבל נגיסות של מרנג רך.
מה אני מבלבלת לכם ת'מוח בתיאורים,
בואו תראו למה אני מתכוונת.
יאללה, יוצאים לדרך.
מחממים תנור ל-180 מעלות
5 ביצים גדולות או 6 בינוניות
.5 2 כוסות קמח מנופה
אבקת אפייה
1/3 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים טרי
קליפה מגוררת מתפוז
1 כוס שמן
בערך 1.5 כוסות ריבת שזיפים/תותים/כל ריבה שאוהבים
2 כוסות קוקוס מרוסק (יבש).
1/2 כוס סוכר.
תבנית 26-28.
להפריד 4 ביצים.
להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר ולאחר שיש קצף יציב ,לבן וקשה להוסיף בעדינות תוך כדי תנועות קיפול את הקוקוס, להכניס את התערובת למקרר.
להקציף את הביצה הנותרת + 4 החלמונים יחד עם 1/3 כוס סוכר (אין הרבה סוכר בעוגה כיוון שהשכבות שמעליה מתוקות דיין) עד שהתערובת צהבהבה ותפוחה.
להוריד את מהירות ההקצפה ולהוסיף את השמן, את הקמח ואבקת האפייה ואת מיץ התפוזים לסירוגין ולבסוף את גרידת התפוז. זהו.
לשמן את התבנית ולשפוך את התערובת לתוכה , לאפות כ-15 דקות בתנור המחומם, לאחר כ-15 דקות להוציא את העוגה מהתנור ולהנמיך את הטמפרטורה ל-150 מעלות.
למרוח מעל העוגה את הריבה.
מעל לריבה למרוח בעדינות את קצף הקוקוס וליישר היטב. להחזיר את התבנית לתנור לעוד 35-45 דקות בחום הנמוך.
הקצף משחים, הריבה מבעבעת והכל מקבל מרקם של מרנג רך ונפלא.
לצנן כחצי שעה , לפרוס ולהתעלף