עוגה בחושה עם טחינה, סילאן ותמרים- פרווה

היא טעימה ,קלה להכנה , מצוינת לסיום הצום ובכלל יכולה לעלות על כל שולחן והיא היא בכלל פרווה.

בחורה עם מחשב נייד

בחושה טחינה סילאן ותמרים1

אני אוהבת את המתכונים של מירי ארזי מ"מתוקה", מתכונים הכתובים כל כך ברור כל כך מדויק ומתאים לכל אופה מתחיל

2 תבניות אינגליש באורך 25 ס"מ עם נייר אפייה

לחמם תנור ל 160 מעלות.

חומרים:

3 ביצים גדולות

1 כוס ו 1/4  סוכר חום

1/3 כפית גרגירי וניל

2/3 שמן קנולה

מיץ מ 2 תפוזים כולל ה"בשר" שנשאר על

בקמח המסחטה

2 כוסות קמח כוסמין- השתמשתי  בקמח לבן רגיל

1 שקית א. אפייה

קורט מלח

1 כוס טחינה גולמית

10 תמרים מגולענים וחתוכים

20 גר' שומשום

8 כפיות סילאן

נייר אפייה

הכנה:

1.      מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר והווניל עד שהתערובת תפוחה.

2.      מוסיפים לסירוגין את השמן ומיץ התפוזים- ממשיכים להקציף

3.      מוסיפים את הקמח, א. אפייה והמלח וממשיכים להקציף מוסיפים את הטחינה.

4.      מזליפים סילאן על תחתית התבנית וזורים מעלה שומשום

5.      מעבירים לכל תבנית 1/2 מתערובת העוגה.

6.      מזליפים שוב סילאן ומעל זורים שומשום ואחר מניחים את התמרים

בחושה טחינה סילאן ותמרים1 בחושה טחינה סילאן ותמר3

7.      מכסים במחצית השנייה של התערובת

8.      מסיימים בזילוף סילאן ומעל שומשום.

אופים 40 דקות או עד שהקיסם המוחדר פנימה יבש.

בחושה עם טחינה סילאן ותמרים2

תיהנו.