היא מתוקה, לכן היא עוגה אבל נראית כמו לחם והמרכיב העיקרי בה הוא קישואים. לחם? אבל יש גם עוגת גזר… עוגה.
לפני כמה ימים חשבתי שאם יש עוגת גזר, למה שלא תהיה גם עוגת קישואים? אחרי שהסתובבתי עם המחשבה עוד כמה ימים, החלטתי לנסות ואחרי כמה ניסיונות, הנה המתכון המוגמר והמוצלח.
המרכיבים:
2 כוסות קישואים מגורדים עם הקליפה
3 ביצים
1 כוס שמן קנולה
2 כוסות סוכר
1/2 כוס חלב
3 כוסות קמח תופח
1 כפית מלח
3 כפיות קינמון
1 כוס אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2 מערבבים היטב את הקישואים המגורדים, ביצים, שמן וסוכר.
3. מוסיפים חלב, קמח, מלח וקינמון ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
4. מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים שוב.
5. מעבירים ל-2 תבניות מאורכות משומנות.
6. אופים בחום של 170 מעלות כשעה או עד שקיסם יוצא יבש.
7. מקררים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
בתאבון!