עדשים שחורות מוקפצות

מתכון לסלט חם, מוקפץ של עדשים שחורות, אפונה וברוקולי עם הרבה ירוקים בתיבול אסייתי.

בחורה עם מחשב נייד

אני יודעת מה תגידו: נו, היא מקפיצה גם עדשים…חחח
נכון. אני מקפיצה הכל. כדאי לכם לאמץ את השיטה. זה טעים ובריא.

זו אחת המנות שהכנתי בארוחת ראש השנה הטבעונית שלי. אחרי שהעלתי תמונות בחג, פנו אלי חברים רבים וביקשו את המתכון, אז הנה הוא.

המנה עשירה בחלבונים, ויטמינים, סיבים תזונתיים ולא פחות חשוב (אולי אפילו יותר): טעמים. אני מאמינה שצריך לשלב ערכים תזונתיים עם טעם, ריח ומראה, כי אוכל זו חוויה.

הסלט החם הזה דל שומן, וזה בונוס אדיר בתקופה זו של ארוחות חג.
יאללה, תכינו. כדאי!

המרכיבים ל 6 מנות:
400 גרם ברוקולי קפוא (מופשר)
1 כוס אפונה ירוקה קפואה (מופשרת)
1 כוס עדשים שחורות מבושלות (המידה לפני הבישול)
1 בצל סגול קטן קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
חופן נענע קצוצה
להגשה בצל ירוק
לטיגון:
1 כף שמן קנולה
1 כף שמן שומשום
לרוטב:
1 שן שום פרוסה
2 כפיות ג'ינג'ר מגורר
3-4 כפות סויה
1 כף סוכר חום
להגשה: בצל ירוק
אופן הכנה:
1. חולטים את האפונה והברוקולי (כל ירק בנפרד), במי מלח רותחים עד שצבעם הופך לירוק עז ומרקמם פריך ונגיס. בערך 5 דקות לכל ירק. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח. מסננים היטב. זה תהליך חשוב ששומר על צבעם ומרקמם של הירקות.
2. מחממים במחבת את השמנים ומטגנים בהם את הבצל עד שהופך לשקוף. מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים למחבת. מערבבים.
3. מוסיפים את הברוקולי, האפונה והעדשים לרוטב, מערבבים קלות (לספיגת הטעמים) ומסירים מהאש.
4. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע הקצוצים ומערבבים.
5. לפני ההגשה מוסיפים פיסות מאורכות של בצל ירוק.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.